Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

„Piano na ulici“ po několikaleté pauze opět zní na náměstí Míru v Bruntále

26. června 2023 10:51 | Bruntál | Karel Soukop

Oživení veřejného prostoru. To je hlavní cíl spolku, který se po několikaleté pauze opět zasadil o umístění veřejného piana v centru Bruntálu. Pauzu zavinil nejen covid. Není totiž jednoduché sehnat piano, které bude denně veřejně přístupné každému.

Dny města Bruntálu připomněly 810. výročí založení města a přinesly mozaiku kultury a sportu všem, od dětí až po seniory

22. června 2023 17:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Letošní Dny města Bruntálu se nesly ve znamení 810. výročí města a přinesly kulturní i sportovní program pro všechny věkové kategorie. Konaly se nejen na centrálním náměstí, ale také na zámku, v zámeckých zahradách, na stadionu a dalších místech.

Dobrodružství Toma Sawyera sehrála pro bruntálské školy, školky i veřejnost základní škola Amos

22. června 2023 14:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntálská soukromá ZŠ Amos je sice školou pouze pro první stupeň, je však v současnosti jedinou školou ve městě, která nacvičuje a hraje pro ostatní divadelní představení. To nejnovější, na motivy knihy Marka Twaina se jmenuje Dobrodružství Toma Sawyera.

Poštolky v osmém patře panelového domu v Bruntále již pátý rok hnízdí a vyvádějí svá mláďata

21. června 2023 9:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lidé mají jednu velkou zvláštnost, že rodí svá mláďata – děti, v průběhu celého roku. V přírodě je zrození nového tvora soustředěno především na jarní období. Své o tom vědí obyvatelé sídlištního bytu v Bruntále. Již pátým rokem u nich doma hnízdí poštolky.

Záchranářské soutěže Slezská Harta 2023 se účastnilo 24 družstev z celé ČR i Polska

19. června 2023 9:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Družstva profesionálních i dobrovolných hasičů i záchranářů se utkala v záchranářské soutěži Harta 2023. Na březích i vodní hladině přehrady záchranáři absolvovali zdravotní i dovednostní disciplíny ve vodě i na člunech. Nejvzdálenější účastníci byli až z Chebu a polského Prudniku.

Víkend otevřených zahrad představil návštěvníkům zámeckou zahradu v Bruntále po její celkové revitalizaci

18. června 2023 12:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ve druhé reportáži navštívíme jednu z akcí Víkendu otevřených zahrad. A to přímo na jedné z nejkrásnějších v regionu – zahradě bruntálského zámku. Ta láká návštěvníky nejen prostory pro relaxaci, ale také pro poznání historie i přírody.

12. Bike maratonu kolem Slezské Harty se účastnilo přes 250 závodníků. Ceny předával nový hejtman MS kraje

15. června 2023 8:54 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Kanec, lončák a sele. To byly stylově nazvané kategorie Bike maratonu kolem Slezské Harty. Do Nové Pláně na břehu přehrady se sjeli závodníci ze Slovenska, Polska a celé České republiky. Nejdelší trať pro kance měřila 75 km, pro lončáky to bylo 40 km.

Den zdraví v Bruntále proběhl v městském parku

12. června 2023 11:10 | Bruntál | Karel Soukop

Odbor sociálních věcí se poprvé ujal organizace Dne zdraví, který umístil do prostor bruntálského městského parku. Na velké ploše parku připravil deset stanovišť a zaměřil se nejen na zdraví fyzické, ale také duševní.

Královská etapa Závodu míru U23 vedla z Bruntálu na Dlouhé Stráně, účastnilo se 21 zemí celého světa

12. června 2023 9:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

21 zemí celého světa vyslalo své nejlepší cyklisty do 11. ročníku novodobého Závodu míru. Nejtěžší, tzv královská etapa překonávala převýšení z Bruntálu až k přehradě Dlouhé Stráně v Jeseníkách a cíli na Červenohorském sedle.

Den zdraví v Bruntále poprvé organizovalo Město Bruntál ve venkovních prostorách městského parku

9. června 2023 11:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Odbor sociálních věcí se poprvé ujal organizace Dne zdraví, který umístil do prostor bruntálského městského parku. Na velké ploše parku připravil deset stanovišť a zaměřil se nejen na zdraví fyzické, ale také duševní.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více