Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Den zdraví v Bruntále poprvé organizovalo Město Bruntál ve venkovních prostorách městského parku

Celý MS kraj |

Odbor sociálních věcí se poprvé ujal organizace Dne zdraví, který umístil do prostor bruntálského městského parku. Na velké ploše parku připravil deset stanovišť a zaměřil se nejen na zdraví fyzické, ale také duševní.

Na organizaci Dne zdraví se podílelo několik spolupořadatelů z celého města.

Ivana Májková, vedoucí Odboru sociální věcí MěÚ Bruntál: „Pořádáme ve spolupráci s nemocnicí podhorskou, máme tady zástupce Fosanimy, Nadace Pavla Novotného, ale také jsme zajistili cvičení pro seniory nebo pro děti, zdravou výživu paní Kautzové, neopomněli jsme problematiku duševního zdraví, kterou tady zastupuje paní psycholožka Koběrská.“

Renata Rychlíková, spolek Fosanima: „Dneska si můžou zájemci na našem stanovišti vyzkoušet procvičování paměti, hmatové pexeso, procvičit smysly a další věci, které se týkají paměti.“

Melánie Kautzová, zdravá výživa: „Měli jsme tu na ochutnávku pár salátů, jeden salát byl z pohanky se zeleninou a s stofu, druhý byl čočkový, já vám dám ochutnat, třetí salát je tady s polentou, takový středomořský letní salát, polenta je kukřičný knedlík.“

Natálie Hájková, stanoviště fitness: „My jsme firness Kobra Bruntál, máme tady na vyzkoušení pro diváky kruhový trénink a na přání děláme i akrobacii, posilujeme svaly všech druhů a cvičí u nás jak nejmenší, tak nejstarší holčičky. Tak asi kliky na bosách a zvedat těžké váhy, to je jasné.“

Petra Žváčková, stanoviště nemocnice Agel: „Nemocnice Agel podhorská nabízí všem návštěvníkům akce Den zdraví možnost změření glykémie, cholesterolu, změření krevního tlaku a nebo nácvik první pomoci.“

Gabriela Szotkovská, stanoviště nemocnice Agel: „Můžou si tady změřit svoji krevní skupinu a tady vedle můžou své celé tělo, jaký mají tuk v těle, kolik váží kosti, jejich metabolismus.“

Anketa, návštěvníci Dne zdraví: „No tak mě se nejvíc líbily prkna.“

„Mě se asi nejvíc líbilo to, že měřili ten cukr v krvi a byly tam jako fakt hezké dvě.“

„Mě se nejvíc líbilo držení rovnováhy na desce, která byl na takovém oválu, tam jsme museli prostě držet balanc.“

Příjemným překvapením byla velká účast seniorů i školáků, kteří kladně hodnotili i venkovní prostředí akce.

Radek Zatloukal (nez), místostarosta Bruntálu: „Ve zdravém těl zdravý vzduch, jak se říká, takže si myslím, že je to velmi dobrý tah a návštěvnost je mnohem vyšší, než ve společenském domě. Já sám jsem si vyzkoušel teď na sobě odběr krve a zhodnocení cukru v těle, mám vše v pořádku. Myslím, že i ostatní lidé ocení to, že mohou vyzkoušet různé tady hlavolamy, co se týče paměti, osvěta o zdraví je tady výborná a myslím si, že tato akce přiláká ještě v odpoledních hodinách další návštěvníky.“
Nahlásit chybu


K tématu

Bruntálský Odbor sociálních věcí uspořádal již druhý Den zdraví v městském parku

30. června 2024 17:00 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již podruhé se Město Bruntál rozhodlo uspořádat oblíbený Den zdraví v exteriéru. Bruntálský městský park se při prvním ročníku velmi osvědčil, proto byly jeho prostory vybrány i letos. Hlavní pořadatel – bruntálský Odbor sociálních věcí vsadil nejen na osvědčené expozice, ale připravil i novinky.

Tradiční Večerní běh Bruntálem vstoupil do druhé padesátky své existence

15. října 2023 18:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již po jedenapadesáté se do Bruntálu sjeli běžci a běžkyně z celé republiky na tradiční městský Večerní běh Bruntálem. Ten se běžel na malém i velkém okruhu přímo v centru města a těšil se velké účasti především mladých atletů. Závodili jak běžci z různých klubů, tak i dosud neorganizovaní amatéři.

Náměstí Míru v Bruntále již podesáté ožilo turnajem všech škol ve vybíjené

8. října 2023 19:05 | Bruntál | Karel Soukop

Vybíjená, přestože není olympijským sportem, je skvělou přípravou na všechny míčové sporty, především pro děti. V Bruntále již 10 let probíhá turnaj ve vybíjené pro všechny školy přímo na bruntálském náměstí Míru. Pořádá ho místní Základní škola Petrin.


Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Dnes 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Včera 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Den zdraví v Bruntále poprvé organizovalo Město Bruntál ve venkovních prostorách městského parku
Vydáno 9. června 2023 11:09, Celý MS kraj, Karel Soukop
Odbor sociálních věcí se poprvé ujal organizace Dne zdraví, který umístil do prostor bruntálského městského parku. Na velké ploše parku připravil deset stanovišť a zaměřil se nejen na zdraví fyzické, ale také duševní.

Na organizaci Dne zdraví se podílelo několik spolupořadatelů z celého města.

Ivana Májková, vedoucí Odboru sociální věcí MěÚ Bruntál: „Pořádáme ve spolupráci s nemocnicí podhorskou, máme tady zástupce Fosanimy, Nadace Pavla Novotného, ale také jsme zajistili cvičení pro seniory nebo pro děti, zdravou výživu paní Kautzové, neopomněli jsme problematiku duševního zdraví, kterou tady zastupuje paní psycholožka Koběrská.“

Renata Rychlíková, spolek Fosanima: „Dneska si můžou zájemci na našem stanovišti vyzkoušet procvičování paměti, hmatové pexeso, procvičit smysly a další věci, které se týkají paměti.“

Melánie Kautzová, zdravá výživa: „Měli jsme tu na ochutnávku pár salátů, jeden salát byl z pohanky se zeleninou a s stofu, druhý byl čočkový, já vám dám ochutnat, třetí salát je tady s polentou, takový středomořský letní salát, polenta je kukřičný knedlík.“

Natálie Hájková, stanoviště fitness: „My jsme firness Kobra Bruntál, máme tady na vyzkoušení pro diváky kruhový trénink a na přání děláme i akrobacii, posilujeme svaly všech druhů a cvičí u nás jak nejmenší, tak nejstarší holčičky. Tak asi kliky na bosách a zvedat těžké váhy, to je jasné.“

Petra Žváčková, stanoviště nemocnice Agel: „Nemocnice Agel podhorská nabízí všem návštěvníkům akce Den zdraví možnost změření glykémie, cholesterolu, změření krevního tlaku a nebo nácvik první pomoci.“

Gabriela Szotkovská, stanoviště nemocnice Agel: „Můžou si tady změřit svoji krevní skupinu a tady vedle můžou své celé tělo, jaký mají tuk v těle, kolik váží kosti, jejich metabolismus.“

Anketa, návštěvníci Dne zdraví: „No tak mě se nejvíc líbily prkna.“

„Mě se asi nejvíc líbilo to, že měřili ten cukr v krvi a byly tam jako fakt hezké dvě.“

„Mě se nejvíc líbilo držení rovnováhy na desce, která byl na takovém oválu, tam jsme museli prostě držet balanc.“

Příjemným překvapením byla velká účast seniorů i školáků, kteří kladně hodnotili i venkovní prostředí akce.

Radek Zatloukal (nez), místostarosta Bruntálu: „Ve zdravém těl zdravý vzduch, jak se říká, takže si myslím, že je to velmi dobrý tah a návštěvnost je mnohem vyšší, než ve společenském domě. Já sám jsem si vyzkoušel teď na sobě odběr krve a zhodnocení cukru v těle, mám vše v pořádku. Myslím, že i ostatní lidé ocení to, že mohou vyzkoušet různé tady hlavolamy, co se týče paměti, osvěta o zdraví je tady výborná a myslím si, že tato akce přiláká ještě v odpoledních hodinách další návštěvníky.“
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000037644/den-zdravi-v-bruntale--poprve-organizovalo-mesto-bruntal-ve-venkovnich-prostorach-mestskeho-parku