Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Diakonie Českobratrské církve evangelické na Bruntálsku, Rýmařovsku a Vrbensku oslavila 30 let své existence

2. června 2023 17:22 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Diakonie českobratrské církve evangelické je jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v České republice. Její náplní jsou služby zdravotní, vzdělávací i pastorační. Je součástí mezinárodní platformy Eurodiakonie a právě nyní oslavila 30 let existence u nás.

Jesenický multižánrový umělecký festival Jes Art zaplnil areál janovického lomu

1. června 2023 9:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Janovic u Rýmařova se sjeli umělci z celého regionu na 5. ročník multižánrového uměleckého festivalu Jes Art. Ten představil tvorbu malířů, sochařů, šperkařů, řezbářů i mnoha dalších amatérských umělců.

Uživatelé šesti sociálních služeb v kraji se utkali ve tvořivé soutěži Šikovné ruce

31. května 2023 7:49 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Z Opavy, Města Albrechtic, Nového Jičína a Krnova přijely do Bruntálu reprezentace zdejších sociálních služeb. Společně, ještě se dvěma bruntálskými týmy z Polárky a Sagapa, se již poosmé utkaly v umělecké soutěži. Ta dostala název Šikovné ruce a cílem byly výrobky z různých oblastí výtvarné práce.

Na zámecké noci na bruntálském zámku se mohli zapojit i návštěvníci

29. května 2023 9:57 | Bruntál | Karel Soukop

Akce Zámecká noc proběhla na bruntálském zámku podobně jako na mnoha jiných historických objektech v zemi. Ta bruntálská byly výjimečná svou pestrostí a programem, kde si každý mohl najít to svoje. Od výtvarného umění, přes kulturní vystoupení až k výtvarnému tvoření návštěvníků.

Mistrovství ČR v koloběhu a 1. kolo republikové soutěže Rolo liga proběhlo v Rýmařově i za účasti několika mistrů světa

28. května 2023 23:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Rýmařova se sjeli nadšenci koloběhu. Závody na sportovních koloběžkách existují již 50 let a Česká reprezentace patří k nejlepším na světě. Pořadatelé vybrali krásnou horskou trať různých délek i obtížností.

Požár elektrolodi Harta, i když jen cvičný, dokonale prověřil všechny složky IZS

26. května 2023 11:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Hasiči, vodní záchranáři, policie i záchranná služba. Ti všichni se účastnili likvidace požáru elektrolodi Harta a záchrany osob z lodi a vodní hladiny. Přestože se jednalo jen o taktické cvičení Integrovaného záchranného systému, byla mu přikládána mimořádná důležitost.

Největší dětské rybářské závody na Severní Moravě proběhly na Tylovském rybníku

24. května 2023 22:48 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy na jaře a na podzim se v Lomnici u Rýmařova konají rybářské závody. Ty dětské, které předcházejí dospělým, mají již tradici a sjíždějí se na ně malí rybáři ze širokého okolí.

Zámek v Janovicích u Rýmařova čekají letos další obnovy, NPÚ letošek vyhlásil Rokem Harrachů

23. května 2023 15:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Harrachové patřili mezi nejvýznamnější šlechtické rody naší historie. Měli vysoké postavení v církvi, u císařského dvora, v zemské správě, armádě a diplomacii. Národní památkový ústav jim letos věnuje svůj projekt Po stopách šlechtických rodů. Zámek Janovice patří mezi hlavní objekty projektu.

Stovky bikerů se sjely do Jeseníků aby v Malé Morávce odstartovaly letošní sezónu

23. května 2023 10:02 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Malou Morávku zaplnily stovky bikerů z celé republiky. Přijely sem stylově zahájit letošní sezónu. Zdejší traily jsou pověstné svou pestrostí a různými typy obtížností, díky kterým mohou areál navštěvovat celé rodiny.

Letošní Zámecká noc na zámku v Bruntále byla interaktivní a s bubenickou show

21. května 2023 21:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krásný den, vítejte u nového Kulturního okénka. To tentokrát otevřeme na Státním zámku v Bruntále, spravovaném Muzeem Bruntál. Tak jako na mnoha místech v zemi i tady proběhla Zámecká noc. Ta bruntálská byly výjimečná svou pestrostí a programem, kde si každý mohl najít to svoje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více