Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Mateřské školy oslavily Den rodin na zámku v Bruntále jako princové a princezny

21. května 2023 21:50 | Bruntál | Karel Soukop

Mezinárodní Den rodin byl v roce 1994 stanoven Valným shromážděním OSN na 15. května. Patří k významným dnům a mnoho organizací, samospráv i firem ho slaví společenskými akcemi. Bruntálské mateřské školy se rozhodly k tomu poprvé využít prostor zdejšího renesančního zámku.

Den rodin oslavili předškoláci s rodiči na bruntálském zámku

18. května 2023 11:38 | Bruntál | Karel Soukop

Mezinárodní Den rodin byl v roce 1994 stanoven Valným shromážděním OSN na 15. května. Patří k významným dnům a mnoho organizací, samospráv i firem ho slaví společenskými akcemi. Bruntálské mateřské školy se rozhodly k tomu poprvé využít prostor zdejšího renesančního zámku.

Mezinárodní závody ve sportovní gymnastice v Bruntále

16. května 2023 12:58 | Bruntál | Karel Soukop

Je tomu již 56 let, kdy v Bruntále vznikl první oddíl sportovní gymnastiky. V roce 1967 byl vznik inspirován tehdejšími úspěchy naší Věry Čáslavské. Oddíl na tyto úspěchy skvěle navazuje i dnes, pod vedením jeho zakladatelky Libuše Hornové. V Bruntále právě proběhly mezinárodní závody.

Slezská nemocnice Opava otevřela nové odběrové centrum krve a plazmy pro Bruntálsko a Krnovsko

16. května 2023 8:37 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krev je bezesporu nejcennější tekutinou pro každou nemocnici. V posledních letech počet dárců krve stále klesá. S cílem získat nové prvodárce a přiblížit odběr krve k jejich bydlišti otevřela Slezská nemocnice Opava pro Bruntálsko a Krnovsko nové odběrové místo.

Do Bruntálu se sjeli závodníci z ČR, Polska a Slovenska na historicky první Mistrovství ČR v Nordic Walking

15. května 2023 10:13 | Bruntál | Karel Soukop

V Bruntále proběhlo historicky vůbec první mezinárodní Mistrovství ČR ve sportu s názvem Nordic Walking. Znalci vědí, že se jedná o chůzi s holemi. Sport vznikl původně ve Finsku a v posledních letech se masivně rozšiřuje po celém světě. Bruntálského otevřeného mistrovství se účastnilo více než 160 závodníků všech věkových kategorií.

Historicky první Mistrovství ČR v Nordic Walking proběhlo v Bruntále

14. května 2023 22:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále proběhlo historicky vůbec první mezinárodní Mistrovství ČR ve sportu s názvem Nordic Walking. Znalci vědí, že se jedná o chůzi s holemi. Sport vznikl původně ve Finsku a v posledních letech se masivně rozšiřuje po celém světě. Bruntálského otevřeného mistrovství se účastnilo více než 160 závodníků všech věkových kategorií.

Na Slezské Hartě byla zahájena lodní doprava a s ní celá letošní sezóna

11. května 2023 15:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na Slezské Hartě, čtvrté největší přehradě v České republice, odstartovala letošní sezóna. Byla zahájena lodní doprava a na vodu vyplula elektroloď Harta. Její první jízdu i současné otevření cyklotezky si nenechalo ujít mnoho zájemců, pěších turistů i cyklistů.

Na Alejové slavnosti v Bruntále ve vítězné Aleji roku 2022 vyhlásil spolek Arnika anketu na příští rok

11. května 2023 15:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lipová alej na Uhlířský vrch v Bruntále s přehledem zvítězila v celostátní anketě Alej roku 2022. Město se rozhodlo u příležitosti odhalení pamětní tabule a vyhlášení ankety na příští rok příští uspořádat alejovou slavnost. Té se účastnili zástupci města i pořádajícího spolku.

Bylo dokončeno a otevřeno prvních 11 kilometrů nové cyklostezky kolem Slezské Harty

11. května 2023 15:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Máme dobrou zprávu pro všechny návštěvníky přehrady Slezská Harta, zvláště pak pro ty na kolech nebo kolečkách. Právě byla dokončena a otevřena první část nové cyklostezky kolem přehrady. Jedenáctikilometrový úsek vede z Leskovce nad Moravicí do Razové a poskytuje krásné výhledy na celé vodní dílo.

Krnovská nemocnice otevřela špičkové centrální operační sály, jedny z nejmodernějších v ČR

11. května 2023 9:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V rekordním čase necelých pěti měsíců proběhla v krnovské nemocnici kompletní rekonstrukce centrálních operačních sálů. Nemocnice, která je spádovou pro celou oblast Bruntálska a přilehlých oblastí Jesenicka a Opavska, se tímto nyní řadí k nejmodernějším v celé zemi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více