Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Krnovská nemocnice otevřela špičkové centrální operační sály, jedny z nejmodernějších v ČR

11. května 2023 9:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V rekordním čase necelých pěti měsíců proběhla v krnovské nemocnici kompletní rekonstrukce centrálních operačních sálů. Nemocnice, která je spádovou pro celou oblast Bruntálska a přilehlých oblastí Jesenicka a Opavska, se tímto nyní řadí k nejmodernějším v celé zemi.

Na 25. ročník Běhu do vrchu v Moravském Berouně se sešlo i přes deštivé počasí rekordních více než 170 závodníků.

8. května 2023 12:56 | Celý MS kraj | Karel Soukop

190 metrů dlouhá trať a 35 metrů převýšení. To je tradiční cíl náročného moravskoberounského Běhu do vrchu. Ten oslavil již 25 let svého konání a i přes deštivé počasí se na start postupně postavilo více než 170 závodníků všech kategorií.

Veřejnost i bruntálští školáci pomáhali s výsadbou nové lipové aleje nad městem

8. května 2023 10:49 | Bruntál | Karel Soukop

Na vítězství bruntálské aleje na Uhlířský vrch v anketě Alej roku 2022 navazuje další zajímavý projekt. Je jím výsadba více než půlkilometrové aleje při výjezdu z města směrem na Rýmařov. Na sázení stromů se podílela veřejnost i děti ze všech bruntálských škol.

Nad Bruntálem roste nová lipová alej, má před sebou zajímavou budoucnost

5. května 2023 15:43 | Bruntál | Karel Soukop

Na vítězství bruntálské aleje na Uhlířský vrch v anketě Alej roku 2022 navazuje další zajímavý projekt. Je jím výsadba více než půlkilometrové aleje při výjezdu z města směrem na Rýmařov. Na sázení stromů se podílela veřejnost i děti ze všech bruntálských škol.

Elektroloď vyplula na hladinu přehrady a zahájila letošní lodní dopravu na Slezské Hartě

4. května 2023 9:07 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na Slezské Hartě, čtvrté největší přehradě v České republice, odstartovala letošní sezóna. Byla zahájena lodní doprava a na vodu vyplula elektroloď Harta. Její první jízdu i současné otevření cyklotezky si nenechalo ujít mnoho zájemců, pěších turistů i cyklistů.

Roman Procházka z Bruntálu je nejrychlejším plavcem české historie

3. května 2023 9:19 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Česko má nového nejrychlejšího plavce své historie. Rekord má hodnotu 22,62 s a vytvořil ho bruntálský plavec Roman Procházka na mezinárodních závodech v Eidhovenu. Zeptali jsme se ho, co na rekord říká a jaké má další plány.

50 hodin pro přírodu – celotýdenní akce bruntálského SVČ pro všechny školy, nejen místní

2. května 2023 11:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Nedávný Den Země inspiroval Středisko volného času v Bruntále k uspořádání akce 50 hodin pro přírodu. Měla nečekaný ohlas a ukázky a hry v interiéru i na zahradě SVČ si nenechaly ujít základní školy ve městě i okolí.

Na Slezské Hartě byla dokončena a otevřena cyklostezka od přehrady do Razové

1. května 2023 12:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Máme dobrou zprávu pro všechny návštěvníky přehrady Slezská Harta, zvláště pak pro ty na kolech nebo kolečkách. Právě byla dokončena a otevřena první část nové cyklostezky kolem přehrady. Jedenáctikilometrový úsek vede z Leskovce nad Moravicí do Razové a poskytuje krásné výhledy na celé vodní dílo.

Se včelami a vším o jejich životě, chovu a významu seznamovali starší školáci děti z mateřských škol

27. dubna 2023 17:22 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Včely, jejich život, chov i produkty. To vše poznávaly děti ze všech mateřských škol v Bruntále za pomoci starších žáků 1. základní školy. Ti si pro ně připravili ukázkové projektové dny. Velmi zajímavé byly i pro dospělé.

Bruntál se připravuje na sportovní událost sezóny – Mistrovství ČR v Nordic Walking 13. května

26. dubna 2023 10:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Město Bruntál se připravuje na sportovní událost sezóny, kterou bude Mistrovství ČR v Nordic Walking. Proběhne v sobotu 13 května s různými trasami, závodit můžou děti i dospělí amatéři.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více