Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Série letošních Farmářských trhů se úspěšně rozjela v Bruntále a dalších 16 městech Moravy a Slezska

14. dubna 2023 9:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntál, Krnov, Mohelnice, Lipník nad Bečvou a dalších 13 měst Moravy a Slezska budou v letošním roce hostit tradiční akce Farmářské a řemeslné trhy. Ty se stávají stále oblíbenějšími nejen u obyvatel, ale i u prodejců a domácích výrobců.

Zelený čtvrtek odstartoval čepování zeleného piva. To je stále oblíbenější

11. dubna 2023 9:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Mezi stále se rozšiřující velikonoční tradice patří i letos čepování zeleného piva. Někde se dokonce začalo točit již na svátek sv. Patrika, 17. března. Letos je již k dostání ve všech městech na Moravě i ve více než 30 restauracích v Praze. Jeho obliba stále stoupá.

Velikonoce na Sovinci nenarušilo ani chladné počasí, zájem návštěvníků byl veliký

11. dubna 2023 8:56 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na hradě Sovinci zahájili letošní sezónu akcí První salva, prvního dubna. Druhý dubnový víkend připadl letos na velikonoční svátky. Jim se také věnoval program celého prodlouženého víkendu.

Velikonoce 2023 na Sovinci: šermíři, kejklíři, sokolníci a také spousta návštěvníků

9. dubna 2023 20:10 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Letos poprvé navštívíme hrad Sovinec u Rýmařova. O velikonočním víkendu tady probíhají Velikonoce na Sovinci. Akce, určená pro celé rodiny s dětmi a nabitá programem pro každého.

Bruntálské SVČ uspořádalo pro školy soutěž Šikulové, ta prověřila jejich fyzičku, znalosti i šikovnost

9. dubna 2023 20:03 | Bruntál | Karel Soukop

Předvelikonoční období věnovali v bruntálském Středisku volného čau prověření znalostí, paměti i zdatnosti soutěžících týmů z místních škol. Soutěž Šikulové je velmi oblíbenou a dokonale všechny prověřila po všech stránkách.

Josef Danyi je mezinárodně nejoceňovanějším českým fotografem. Právě vystavuje v bruntálském divadle

5. dubna 2023 18:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Aktuálně patří do Top Ten - desítky evropských fotografů v kategorii ilustrace a fine art – a je nominován na titul nejlepšího evropského fotografa. Josef Danyi, držitel více něž 100 ocenění ve 38 státech 4 kontinentů, právě zahájil svou výstavu v bruntálském divadle. Jeho tvorba se stále více stává grafickou prací s fotografiemi.

Šikulové – soutěž pro bruntálské školy prověřila fyzičku, znalosti i paměť soutěžících

3. dubna 2023 11:57 | Bruntál | Karel Soukop

Předvelikonoční období věnovali v bruntálském Středisku volného čau prověření znalostí, paměti i zdatnosti soutěžících týmů z místních škol. Soutěž Šikulové je velmi oblíbenou a dokonale všechny prověřila po všech stránkách.

Větší rychlost, přesnost a šetrnost k pacientovi. To přináší nový CT přístroj v krnovské nemocnici

3. dubna 2023 10:19 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Přesnější zobrazení, velká rychlost vyšetření a menší dávka rentgenového záření. To jsou hlavní přínosy nejmodernějšího CT přístroje, který právě uvedla do provozu krnovská nemocnice. Bude sloužit všem pacientům spádové oblasti Bruntálska a Krnovska.

Útroby přehrady Slezská Harta i turbíny elektrárny mohli vidět návštěvníci Dne otevřených dveří

3. dubna 2023 10:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Tisíce lidí si nenechaly ujít příležitost navštívit u příležitosti Světového dne vody vodní díla Povodí Odry. Vodní nádrže Slezská Harta, Kružberk a Šance navštívilo během jednoho dne téměř 6 tisíc zájemců. Mohli vidět technické zázemí přehrad a navštívit i jejich útroby.

Dva závody – Karlov Open a Jesenický pohár v obřím slalomu se konaly na sjezdovce Roháč a Myšák v Karlově

3. dubna 2023 10:01 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Dostatek sněhu i jarní teploty přivítaly lyžaře na posledních závodech sezóny v podhůří Jeseníků. V areálu Roháč se jel tradiční závod Karlov Open a v areálu Myšák Jesenický pohár. Naposledy si v této sezóně zalyžovaly všechny věkové kategorie lyžařů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více