Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Více než dva tisíce vajíček zdobí stromy u Sala terreny v bruntálském zámeckém parku

3. dubna 2023 9:56 | Bruntál | Karel Soukop

V jednoduchosti je krása. Tak by se dala nazvat výzdoba stromů u Sala terreny v bruntálském zámeckém parku. Vajíčka, která nasbírali a vyfouklli bruntálští školáci originálně zdobí svou přirozenou barvou a úctyhodným množstvím.

Klondike 2023 – zahájení letošní zlatokopecké sezóny ve Zlatých Horách

2. dubna 2023 20:17 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Letošní duben zahájilo pravé aprílové počasí, vhodné pro drsné povahy. Právě takoví zlatokopové se sešli ve Zlatých Horách, aby se spolu utkali v závodě a symbolicky zahájili letošní zlatokopeckou sezónu.

Policistou na zkoušku – akce policie pro studenty v Bruntále

31. března 2023 7:11 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Několik policejních aut se sjelo k bruntálské Střední průmyslové škola a obchodní akademii. Policisté z Krajského ředitelství, dopravní policisté, pořádkoví policisté a policejní kynologové tady uspořádali akci Policistou na zkoušku. Cílem bylo ukázat i vyzkoušet, co všechno musí umět zájemci o práci u policie.

Neobvyklá úroda na stromech zámeckého parku v Bruntále – přes dva tisíce vajíček

30. března 2023 7:32 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V jednoduchosti je krása. Tak by se dala nazvat výzdoba stromů u Sala terreny v bruntálském zámeckém parku. Vajíčka, která nasbírali a vyfouklli bruntálští školáci originálně zdobí svou přirozenou barvou a úctyhodným množstvím.

Světový den vody přilákal na přehrady v Povodí Odry tisíce návštěvníků. Užili si Den otevřených dveří

27. března 2023 23:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Tisíce lidí si nenechaly ujít příležitost navštívit u příležitosti Světového dne vody vodní díla Povodí Odry. Vodní nádrže Slezská Harta, Kružberk a Šance navštívilo během jednoho dne téměř 6 tisíc zájemců. Mohli vidět technické zázemí přehrad a navštívit i jejich útroby.

V krnovské nemocnici uvedli do provozu nejmodernější CT přístroj

27. března 2023 11:01 | Bruntál | Karel Soukop

Přesnější zobrazení, velká rychlost vyšetření a menší dávka rentgenového záření. To jsou hlavní přínosy nejmodernějšího CT přístroje, který právě uvedla do provozu krnovská nemocnice. Bude sloužit všem pacientům spádové oblasti Bruntálska a Krnovska.

Nový CT přístroj pro pacienty spádu krnovské nemocnice je rychlejší, kvalitnější a šetrnější

27. března 2023 8:44 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Přesnější zobrazení, velká rychlost vyšetření a menší dávka rentgenového záření. To jsou hlavní přínosy nejmodernějšího CT přístroje, který právě uvedla do provozu krnovská nemocnice. Bude sloužit všem pacientům spádové oblasti Bruntálska a Krnovska.

Na hlavním tahu z Rýmařova do Šumperka probíhá velká oprava silnice, řidiči musí být pozorní i trpěliví

23. března 2023 8:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Před zahájením turistické sezóny se na našich silnicích množí opravy zimního poškození jejich povrchu. Nejde jen o obecní a regionální komunikace, ale často i o silnice první třídy ve správě státu. V jarním období závisí rychlost oprav především na aktuálním počasí.

Bruntálští předškoláci navštěvují 1. ZŠ, kde pro ně žáci připravují tematické dny

20. března 2023 11:35 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálská Základní škola na Jesenické ulici dlouhodobě spolupracuje se všemi mateřskými školami ve městě a připravuje pro ně tematické dny. Chemicko fyzikální den se pro předškoláky připravili žáci 8. a 9. třídy. Děti ze školek si užily pokusy i ukázky, které si mohou vyzkoušet i doma.

Jesenický pohár v Karlově předznamenal za krásného počasÍ závěr letošní lyžařské sezóny, navíc bylo dostatek sněhu i vvsoká účast.

20. března 2023 9:27 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Jaro se i na horách pomalu hlásí ke slovu. Jedním z posledních lyžařských závodů v Jeseníkách byl Jesenický pohár, seriál obřích slalomů pro všechny věkové kategorie. Ve skiareálu Myšák v Karlově stále panují dobré sněhové podmínky a sluníčko připravilo pro všechny krásné zážitky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více