Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

DOPRAVNÍ REVUE: Hraniční most ve Starém Bohumíně čeká velká oprava

12. ledna 2024 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jeden jízdní pruh a kyvadlový provoz řízený semafory. Taková je už delší dobu situace na hraničním mostu ve Starém Bohumíně. Odborníci v druhé polovině prosince na místě prováděli diagnostiku.

LÉTA BĚŽÍ: Centrum pro rodinu a sociální péči bude mít nové sídlo

12. ledna 2024 9:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dříve opuštěný dům v areálu Městské nemocnice, který od září slouží jako protialkoholní záchytná stanice. Za necelé dva roky, po rekonstrukci, která právě začala, se z něj stane i nové místo Centra pro rodinu a sociální péči. Dosavadní sídlo je určeno k likvidaci.

DOPRAVNÍ REVUE: Moravskoslezský kraj letos chystá v Karviné dvě velké opravy

11. ledna 2024 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Řidiče v Moravskoslezském kraji v letošním roce čeká několik dopravních omezení, a to kvůli opravám komunikací a mostů. V Karviné krajská správa silnic chystá hned dvě velké akce.

LÉTA BĚŽÍ: Moravskoslezský kraj i letos výrazně podpoří sociální služby pro lidi v regionu

11. ledna 2024 13:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj v prosinci schválil rozpočet na letošní rok. Zavázal se v něm, že opět pomůže neziskovým organizacím, které na čekají peníze od státu. Zároveň byly schváleny také dotace na investice v sociálních službách a peníze jsou vyčleněny i na oblíbené Senior Pointy.

Hlásič požáru ženě v Ostravě-Porubě možná zachránil život, usnula a od svíčky začalo hořet

29. prosince 2023 21:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Že autonomní hlásič požáru není v bytě zbytečně a dá se na něj spolehnout, se mohla v pátek 29. prosince večer přesvědčit žena v Ostravě-Porubě. V bytě, který obývá, se od svíčky rozhořel požár. Díky namontovanému zařízení se oheň podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů, informoval jejich mluvčí Jakub Kozák.

VIDEO: Jen vlásek od vážné nehody hasičů, incident na křižovatce v Karviné vyšetřují policisté

29. prosince 2023 11:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na jedné z křižovatek v Karviné se ve středu 27. prosince odehrála dramatická situace, která jen se štěstím neskončila vážnou kolizí. Palubní kamera stojícího vozidla tam natočila hasičské auto, které se zapnutými majákem a sirénou vjelo do křižovatky na červenou. Současně ale do křižovatky přijelo osobní auto na zelený signál. Jen díky včasné reakci obou řidičů se podařilo zabránit střetu. Řidič hasičů poté s rozjetým těžkým vozidlem málem havaroval, ale situaci se mu naštěstí podařilo perfektně zvládnout.

Policisté řeší výhrůžky na sociálních sítích i v Moravskoslezském kraji, pachatelé hrozí střelbou nebo ji schvalují

28. prosince 2023 13:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Také moravskoslezští policisté se aktuálně zabývají několika příspěvky na sociálních sítích, které souvisejí s tragickou střelbou v Praze. Jejich autoři počínání vraha schvalovali nebo rovněž vyhrožovali podobným činem střelbou a podobně.

Záchranáři resuscitovali topícího se muže, jeho tělo zahlédli svědci u soutoku Ostravice a Morávky

28. prosince 2023 11:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Poblíž soutoku Ostravice a Morávky ve Frýdku-Místku se ve středu 27. prosince topil muž středního věku. Svědci nahlásili ve čtrnáct hodin, že proudem řeky je unášeno jeho tělo. Na místo okamžitě vyrazily složky IZS, včetně vrtulníku LZS Ostrava.

VIDEO: Zdrogovaný řidič se zákazem řízení opakovaně ujížděl policistům, mezi spolujezdci bylo i nezletilé dítě

27. prosince 2023 9:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Karvinsku se policisté během jednoho týdne třikrát setkali s řidičem, který navzdory platnému zákazu řízení sedl za volant. Ve dvou případech dokonce ignoroval výzvy policie k zastavení a zahájil nebezpečnou honičku, při níž došlo ke kolizím s civilními i policejními vozidly. Alarmujícím zjištěním je, že při jednom z incidentů bylo v autě i nezletilé dítě.

Auto srazilo chodce v Ostravě, řidič po střetu odjel, pátrá po něm policie

27. prosince 2023 9:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zraněním chodce skončil nehoda, která se stala v pátek 24. listopadu krátce před 20. hodinou na přechodu pro chodce v Ostravě na ulici Závodní u tramvajové zastávky „Městský stadion“. Muž zde přecházel vozovku po přechodu a srazilo jej osobní auto KIA stříbrné barvy. Policie hledá řidiče, který z místa nehody odjel. Pomohly by i případné svědecké výpovědi nebo záznamy z palubních kamer.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více