Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na zahradě domu v Dobré se objevilo mládě rysa, ze stromu ho odchytli hasiči a ochránci přírody

6. prosince 2023 18:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Odborníci ze záchranné stanice živočichů v Bartošovicích zasahovali spolu s hasiči v Dobré u Frýdku-Místku. Obyvatelům tamního domu se totiž na zahradu dostalo mládě rysa. Zvíře se dostalo do souboje se psem a následně vylezlo na strom. Odtud ho museli ochránci přírody odchytnout ve spolupráci s hasiči. Zvíře je teď v péči odborníků.

Lékaři FNO zachránili život dvanáctiletému chlapci po těžké autonehodě, dnes už chodí do školy

6. prosince 2023 13:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

S vážným poraněním hlavy, takzvaným kraniotraumatem, přijímali letos v červenci Daniela Čtvrtku lékaři Oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče (OPRIP) do FN Ostrava. Tehdy dvanáctiletý chlapec utrpěl těžká zranění při vážné autonehodě u slovenské Čadce. I když se zprvu nacházel v život ohrožujícím stavu, díky intenzivní péči ve fakultní nemocnici dnes chodí do školy.

PÁTRÁNÍ: Muž vnikl na pozemek ve Slezské Ostravě, policisté po něm pátrají, i když nic neukradl

5. prosince 2023 13:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze Slezské Ostravy prověřují případ, který se stal v polovině listopadu letošního roku. Zatím neznámý muž vnikl na oplocený pozemek rodinného domu. Na místě se pohyboval, ale nic neodcizil. Lidé by muže mohli poznat z videozáznamu.

Při požáru vybydleného domu na Bruntálsku zemřel člověk, tělo nalezli hasiči

5. prosince 2023 10:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na úterý 5. prosince shořel vybydlený dům v Damašku, části obce Třemešná na Bruntálsku. Při požáru zemřela osoba, její tělo nalezli hasiči, kteří na místě zasahovali.

Neznámý člověk rozhazuje hřebíky na silnici na Frýdecko-Místecku, pátrá po něm policie

5. prosince 2023 9:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V lese mezi obcemi Sedliště a Řepiště na Frýdecko-Místecku někdo opakovaně na silnici rozhazuje hřebíky. Policisté, kteří dokumentují několik podobných případů, po pachateli pátrají. Rozházené hřebíky v jednom případě poškodily u projíždějícího vozidla obě zadní pneumatiky.

Dezinformátora Tomáše Čermáka od polských kolegů převzali moravskoslezští policisté, putoval do vězení

4. prosince 2023 17:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Polští policisté v pondělí na hraničním přechodu Chotěbuz-Cieszyn předali Tomáše Čermáka českým kolegům. Čermák byl v červenci pravomocně odsouzen k 5,5 letům vězení za podporu a propagaci terorismu. Před nástupem do vězení se skrýval v Polsku a byl zadržen 14. listopadu. Muže do vězení eskortovali moravskoslezští policisté.

VIDEO: Hasiči zachránili promrzlého a vystrašeného psa, uvízl na ostrůvku v karvinské Olši

4. prosince 2023 10:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči mají na kontě další úspěšnou záchranu zvířete, tentokrát psa, který uvízl na ostrůvku v korytě řeky Olše, protékající parkem Boženy Němcové v Karviné.

DOPRAVNÍ REVUE: Delegace z Moravskoslezského kraje zamířila do Francie kvůli stavbě vysokorychlostní trati

24. listopadu 2023 14:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vysokorychlostní trať. Téma, které je v Moravskoslezském kraji skloňováno už delší dobu. Samotný projekt je v pokročilém stádiu přípravy. Právě proto zástupci regionu před několika dny vyrazili na exkurzi do Francie.

Baník doma podlehl Spartě, rizikový zápas jistili policisté, zadrželi šest maskovaných fanoušků

12. listopadu 2023 20:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Výsledkem 0:1 skončilo nedělní utkání první fotbalové ligy mezi domácím Baníkem Ostrava a hosty z pražské Sparty. Vyprodaný stadion ve Vítkovicích byl svědkem druhé domácí ligové prohry ostravského celku, ten je po prohře šestý v tabulce. Zápas doprovázelo také bezpečnostní opatření.

V pondělí začne oprava kruhového objezdu nad Mariánskohorskou v Ostravě, potrvá asi týden

12. listopadu 2023 15:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí 13. listopadu s opravou frekventovaného kruhového objezdu I/56 nad ulicí Mariánskohorskou. Podle mluvčího Jana Rýdla budou dělníci měnit poškozené asfaltové vrstvy a rekonstrukce bude trvat zhruba týden.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více