Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Zloděj naoko pomohl 77leté paní, která upadla, pak ji chladnokrevně okradl

7. listopadu 2023 12:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pobyt za mřížemi hrozí zloději a jeho přítelkyni, které se podařilo odhalit díky kamerovému systému ve Frýdku-Místku. Muž nejprve pomohl starší ženě, ta spadla na schodech v jednom z tamních podchodů. Poté ji ale okradl a spolu se svou přítelkyní pak šli za peníze poškozené nakupovat.

Tři lidé se zranili po srážce osobních aut v Ostravě-Michálkovicích, zasahoval speciál Tatra Omars

7. listopadu 2023 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehoda dvou osobních aut zaměstnala v úterý 7. listopadu ráno složky IZS v Ostravě-Michálkovicích. Podle mluvčího hasičů byli na místě zraněni tři lidé.

Ostravský historik Martin Jemelka obdržel prestižní cenu Akademie věd za popularizaci historie

6. listopadu 2023 22:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Cenu předsedkyně Akademie věd ČR obdržel v pondělí 6. listopadu ostravský historik Martin Jemelka. Ocenění získal za propagaci nebo popularizaci výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Spolu s ním ji obdrželi i mikrobiolog Miloslav Šimek a polymerní fyzik Jiří Kotek.

VIDEO: Muž a žena ukradli ve Slezské Ostravě baterii do autobusu, odvezli ji na koloběžce

6. listopadu 2023 21:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Udělal si otvor v plotu, poté na pozemku u rodinného domu ukradl volně položenou baterii do autobusu. Policie ze Slezské Ostravy pátrají po zloději, který má na svědomí tuto krádež a hledají i ženu, se kterou pak uschovanou baterii odvezl na koloběžce.

Policie pátrá po řidiči, který zmizel po vážné nehodě auta a skútru v Ostravě-Porubě

6. listopadu 2023 20:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, která se v pondělí 6. listopadu dopoledne stala na křižovatce ulic Opavská a Martinovská v Ostravě-Porubě. Žena ve Škodě Fabia tam narazila do před ní jedoucího muže na skútru. Nehoda byla nahlášena v jedenáct hodin dopoledne.

Správa železnic se domluvila s majitelem pozemku, stavba podjezdu trati ve Studénce začne v roce 2025

29. října 2023 12:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po letech neshod se Správa železnic dohodla s firmou AK1324, která ve Studénce vlastní pozemky v areálu bývalé vagonky. V roce 2025 by tak měly začít práce na vybudování podjezdu pod hlavním železničním koridorem, v místě, kde v roce 2015 rozjeté pendolino narazilo do kamionu. Tamní frekventovaný přejezd, který je v současné době chráněn závorami, bude podjezdem zcela nahrazen.

První fáze rekonstrukce Domu kultury města Ostravy běží, v pondělí začne uzavírka na ulici 28. října

29. října 2023 11:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostrava pokračuje v projektu rekonstrukce Domu kultury města Ostravy a přístavby koncertního sálu. Aktuálně je v plném proudu první fáze, během které probíhá příprava území a zahrnuje demolici amfiteátru, výstavbu vodohospodářských objektů, geotermálních vrtů či přeložek a přípojek inženýrských sítí. Práce si vyžádají dvousetmetrovou uzavírku ulice 28. října.

Požár kamionu v Bruntálu, plameny způsobily škodu za 900 tisíc korun

27. října 2023 22:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár kamionu s návěsem v pátek 27. října dopoledne zaměstnal profesionální hasiče. Jejich jednotka musela vyrazit do Dukelské ulice v Bruntálu.

VIDEO: Zloději stačilo pár vteřin a na neuzamčeném kole za 50.000 odjel neznámo kam

27. října 2023 17:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zloděj využil situace a během krátké chvíle ukradl horské kolo za víc jak 50.000 korun. Případ, který se stal ve Velké Polomi 14. října, vyšetřují policisté z Ostravy-Poruby a obracejí se na veřejnost. I když kamerový záznam není vysoké kvality, je možné, že zloděje by někdo mohl poznat, případně s ním mohl přijít do styku.

Armádní řidiči ze zemí NATO trénovali na ostravském polygonu

26. října 2023 22:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V centru Libros v Ostravě před několika dny trénovali profesionální armádní řidiči, a to z několika zemí Evropy. Během tréninkového dne se jim věnovali profesionální instruktoři.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více