Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Policisté zastavili 16 migrantů v osobním autě, ve vlacích objevili dalších pět

6. října 2023 10:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mimořádné opatření na hranicích se Slovenskem stále probíhá. Policie nepřetržitě hlídkuje a namátkově kontroluje přijíždějící vozidla nebo provádí kontroly ve vlacích mířících do naší země. Při jedné z kontrol objevili 16 migrantů v osobním vozidle.

Po 38leté ženě pátral Interpol, policisté ji našli v čekárně nádraží v Dobré

5. října 2023 8:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policistům se podařilo vypátrat 38letou ženu, po které pátrali policisté z Německa a Interpol. Podle informací, které měli k dispozici, odešla ze zdravotnického zařízení a mohla být nebezpečná sobě nebo svému okolí. Byl zde také předpoklad, že by se mohla pohybovat poblíž obce Nošovice na Frýdecko-Místecku.

Kontroly na hranicích se Slovenskem začaly, policie v Beskydech ihned objevila dodávku s 19 migranty

4. října 2023 8:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na hranicích se Slovenskem ve středu 4. října začaly kontroly zaměřené na nelegální migraci a převaděčství. Krátce po zahájení opatření, policisté v Beskydech, na tamním přechodu Šance nedaleko Jablunkova, zajistili dodávku, ve které bylo 19 osob. Řidič utekl.

Ostravští strážníci dopadli mladíky, kteří se vloupali do školy v Dubině, řekli, že se chtěli podívat, co je uvnitř

4. října 2023 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci zadrželi dva mladíky, kteří se v pátek 29. září krátce po půlnoci vloupali do základní školy na ulici Františka Formana v Ostravě-Dubině. Městská policie obdržela upozornění prostřednictvím pultu centralizované ochrany, který v Ostravě hlídá 269 městských objektů.

Silně opilý řidič v Ostravě vezl v autě dvě ženy a čtyři děti, strážníkům řekl, že vypil asi tři pivka

2. října 2023 16:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci zastavili muže, který v automobilu vezl dvě ženy a čtyři malé děti. Brzy se ukázalo, že je silně opilý. Strážníky upozornil sám svou podezřelou jízdou na ulici Novoveská v Mariánských Horách, kde zmateně pojížděl tam a zpět.

VIDEO: Policisté natočili nouzové přistání a záchranu horkovzdušného balónu v Ostravě

2. října 2023 13:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté v pondělí zveřejnili video ze záchrany horkovzdušného balónu, který musel nouzově přistát v Ostravě. Během manévrování mezi domy navíc narazil do školní budovy a byl poškozený i od kolize se stromem.

Pendolino v Ostravě usmrtilo člověka, v Jeseníku nad Odrou vlak smetl 45letého muže

24. září 2023 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na trati mezi ostravským hlavním nádražím a Svinovem v neděli ráno Pendolino srazil člověka. Vlak měl namířeno do Čech, ke střetu došlo na 264,1. kilometru. V soupravě podle informací TV Polar cestovaly asi čtyři desítky cestujících, nikdo se nezranil.

Při nehodě motorky v Bruzovicích se zranili muž a žena, oba byli převezeni do nemocnice

23. září 2023 22:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V sobotu před 18. hodinou složky IZS zasahovaly u vážné dopravní nehody v Bruzovicích na Frýdecko-Místecku, kde havaroval motocykl. Při nehodě se zranili čtyřicetiletý muž a jednatřicetiletá žena, oba byli transportováni do nemocnice.

Nezletilý chlapec vběhl pod rozjetý automobil na silnici v Hrádku, zasahoval vrtulník

15. září 2023 19:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zranění a letecký transport do nemocnice si vyžádal střet nezletilého chlapce s osobním automobilem v Hrádku na Frýdecko-Místecku. Nehoda se stala na tamní silnici II/474 po 16. hodině.

Osm zraněných po srážce autobusu a osobního vozidla v Ostravě

14. září 2023 21:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na křižovatce ulic Hlučínská a Na Náhonu v Ostravě se ve čtvrtek srazilo osobní vozidlo a autobus MHD, mířící do Šilheřovic. Osm lidí se zranilo, včetně obou řidičů.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více