Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína ve Francii a Německu

7. října 2012 4:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína byl v druhé polovině září na týdenním zajezdu ve Francii a Německu. Cesta byla vyrcholením šňury návštěv partnerských měst Nového Jičína. Následující reportáž berte také jako pozvánku na místa, která by měl vidět každý Novojičíňák.

Začátek sezóny v novojičínském Beskydském divadle

6. října 2012 0:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V polovině září začala sezóna v Beskydském divadle. Program, který tady připravili pro návštěvníky v následujících týdnech a měsících, je více než nabitý. Co nepromeškat a co se chystá v nejbližší době, jsme se dozvěděli od ředitele Pavla Bártka.

Svatováclavská vyjížďka veteránů na Novojičínsku

5. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Desítky historických aut a motorek měly minulý pátek ráno sraz na Masarykově náměstí. Právě tady totiž začal 2. ročník Svatováclavské vyjížďky veteránů. Diváci mohli vidět opravdu zajímavé kousky, které by i dnešním silnicím rozhodně slušely.

Další případ dětské pornografie na Novojičínsku

2. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vydával se za dvanáctiletou dívku a dvacetiletou ženu - ve skutečnosti byl pod těmito identitami na internetu čtyřicetiletý muž z Novojičínska. Od mladých dívek se mu podařilo vylákat velké množství videí a fotek nahých těl, ty pak nabízel a distribuoval dále. Teď mu hrozí šest let vězení.

Britský film na letošním Filmale 2012 v Novém Jičíně

2. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Britská kinematografie ve všech možných podobách letos ovládla sedmý ročník festivalu Filmale. Promítalo se na pěti místech a program uvedl více než třicítku filmů. Pořadatelé nabídli i doprovodný program.

Také kuželkářky TJ Nový Jičín vstoupily do sezóny

2. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I kuželkářky TJ Nový Jičín vstoupili do další sezóny. Předtím je samozřejmě čekala letní příprava, a stejně jako loňská sezóna, byla komplikovaná.

Maďarská jazzová princezna Veronika Harcsa v novojičínské Galerce

2. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Opravdovou lahůdku přichystalo Městské kulturní středisko v předvečer pátečního svátku v Galerce. Z maďarské Budapeště tady přijela zpěvačka Veronica Harcsa (Harča). Koncert proběhl v rámci pravidelné noci pro milovníky blues a jazzu.

Na krytém bazéně v Novém Jičíně trénují malí plavci

1. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na kryté bazéně v Novém Jičíně poctivě každý týden trénují malí plavci a vypadá to, že dříve nebo později posílí jeden z místních plaveckých týmů. Vody se tady nebojí ani ti nejmenší.

Hokejisté Nového Jičína začali naplno sezónu

1. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hokejisté HC Gedos Nový Jičín vstoupili do druholigové sezóny. Ještě před prvním utkáním jsme byli natáčet duel proti Karviné. Trenér Kamil Glabazňa přípravná utkání hodnotil pozitivně a potvrdil, že na konečné sestavě se už mnoho měnit nebude. Jasno měl i na brankářském postu.

Hasiči likvidují požár slámy ve Starém Jičíně

27. září 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Přes 300 tun volně uložené slámy začalo v noci na středu hořet ve Starém Jičíně, v místní části Jičina. K nekrytému skladišti na statku vyrazili krátce před půlnocí novojičínští hasiči spolu s dalšími jednotkami.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více