Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Den prevence rakoviny kůže v novojičínské nemocnici

27. září 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Den prevence rakoviny kůže - s touto akcí v úterý přišli v novojičínském onkologickém centru. Zájemcům tady po dovolených vyšetřili pigmentová znaménka. Podle odborníků byla právě letos v létě ozónová vrstva velmi slabá - riziko nádorů kůže se tak několikrát zvýšilo.

Absence pohybu je příčinou bolesti zad obyvatel i v Novém Jičíně

17. září 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

K nejrozšířenějším zdravotním problémům patří bolesti zad. 80 procent lidí se s nimi setkalo alespoň jednou v životě. Příčin je podle odborníků mnoho, od nevhodné obuvi, matrace až po psychické problémy. Často je to ale úplně jinak.

Dvěma vernisážemi odstartovaly další výstavy v Novém Jičíně

14. září 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Součástí slavností města Nového Jičína byly v páteční večer i dvě vernisáže výstav, ke kterým se teď krátce vrátíme. První z nich proběhla v Žerotínském zámku, o hodinu později pak začala další na Staré poště.

Nepodceňovat riziko vloupání do auta se vyplácí i v Novém Jičíně

27. srpna 2012 20:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisty i řidiče trápí stále rostoucí počet vloupání do aut. Jen za letošní rok se na Novojičínsku stalo téměř stopadesát případů a kvůli neopatrnosti majitelů aut toto číslo dále poroste.

Ministerstvo dopravy chce překreslit silniční síť v ČR

20. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ministerstvo dopravy se rozhodlo změnit pojetí celé silniční sítě v České republice. Některé rychlostní komunikace chce převést do kategorie Dálnice a vybrané silnice I. třídy by se změnily na rychlostní. Plánovaná změna se má dotknout i silnice z Nového Jičína do Příbora.

Čtyři nové ambulance na radioterapii v Novém Jičíně

18. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Čtyři nové ambulance jsou teď v provozu na radioterapeutickém pracovišti v novojičínské nemocnici. Důvodem pro jejich vznik je neustále rostoucí počet léčených pacientů. Pro ně znamená rozšíření hlavně větší komfort při léčbě a vyšetřeních.

Neznámí zloději kradli v novojičínské cukrárně

16. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Cukrárnu u náměstí v Novém Jičíně z neděle na pondělí 6. srpna vykradl zatím neznámý zloděj. Do prodejny se dostal přes větrací okno a způsobil škodu přes třicet tisíc korun. Natáčeli jsme přímo na místě.

Pozvánka na Horkou kaši v Novém Jičíně

14. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nechte se pozvat na Horkou kaši - tímto vás nezveme oběd, ale na tradiční akci. Letos proběhne v sobotu 18. srpna a v amfiteátru Na skalkách vás čeká opět kvalitní show.

Regenerace sídliště Bezručova - Riegrova v Novém Jičíně

14. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na novojičínském sídlišti Bezručova - Riegrova začíná postupná regenerace. Nový vzhled celé lokality podpoří parkovací místa, zeleň, lavičky, veřejné osvětlení i místa pro volnočasové aktivity.
Většinu peněz pokryje dotace ministerstva pro místní rozvoj.

Silniční závod Grand Prix Forman v Novém Jičíně

11. srpna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mistrovství Slezského poháru v silničním závodě jednotlivců - Grand Prix Forman, proběhlo v Janovicích u Starého Jičína a do sedel se posadili i naši jezdci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více