Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Koncert Ivana Mládka & Banjo bandu v Novém Jičíně

27. července 2012 6:56 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na Masarykově náměstí bylo v pátek opět živo. Další akce Novojičínského kulturního léta totiž přilákala stovky návštěvníků. Hlavním důvodem byl koncert Ivana Mládka a jeho Banjo bandu.

Z 39. a 40. jednání Rady města Nového Jičína

27. července 2012 6:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Radní města měli v minulých dnech rovnou dvě zasedání, jedno z nich bylo mimořádné. Vybrali jsme pro vás tedy zásadní témata, která radní řešili. Nejdůležitější body pro vás okomentoval starosta Jaroslav Dvořák.

Centrální registr vozidel v Novém Jičíně už funguje lépe

26. července 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nefunkční centrální registr vozidel dlouhé dny komplikoval práci úředníkům odboru dopravy Městského úřadu v Novém Jičíně, ale také řidičům a majitelům vozidel. Systém stále kolaboval a když byl v provozu, tak jen určitou dobu. Zjišťovali jsme, v jakém stavu je registr v těchto dnech a na co se mohou klienti úřadu připravit.

V novojičínské nemocnici používají Vojtovu metodu

24. července 2012 5:18 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na rehabilitačním oddělení novojičínské nemocnice používají Vojtovu metodu. Unikátní rehabilitační postupy rozpracoval český lékař Václav Vojta už v padesátých letech. Jeho principy ale pomáhají pacientům dodnes. V péči novojičínských lékařů jsou aktuálně přes dvě stovky dětí.

Podpis partnerské smlouvy mezi Ludwigsburgem a Novým Jičínem

24. července 2012 3:08 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Velká událost proběhla o víkendu v Novém Jičíně. Do města totiž přijela delegace z německého Ludwigsburku. Zástupci obou měst tady podepsali partnerskou smlouvu na slavnostním večeru v Beskydském divadle.

Organizační změny na MěÚ Nový Jičín

23. července 2012 3:45 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Rada města Nový Jičín na konci května rozhodla o reorganizaci městského úřadu a schválila také nový organizační řád. Od července je proto v jeho organizační struktuře velké množství změn. Na ně jsme se ptali tajemnice Jarmily Absolonové.

Opravy presbitáře v novojičínském kostele pokračují

23. července 2012 3:40 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ve Farním kostele v Novém Jičíně jsou v plném proudu plánované úpravy presbytáře. Náklady za stavební práce by se měly vyšplhat k milionu korun. Větší část peněz investuje město, zhruba 700 tisíc korun. Zbytek musí církev získat sama.

Večer s novým cirkusem na Masarykově náměstí v Novém Jičíně

23. července 2012 2:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Večer s novým cirkusem, tak se jmenovala páteční akce na Masarykově náměstí. Divákům se tady představilo Pole dance studio Firefly. V programu vystoupili i jejich hosté. Akce byla součástí novojičínského kulturního léta.

2. ročník skejtových závodů v Novém Jičíně

17. července 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už podruhé pořádal oddíl Kabrone víkendové závody pro skejtové jezdce z celé Moravy. K dispozici měli plochu zimního stadionu, kterou si všichni pochvalovali. Během pátku a soboty tady na překážky nastoupilo 35 závodníků.

Koncert kapel Nightwish revival a Greedy Invalid v Novém Jičíně

16. července 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínské kulturní léto je v plném proudu. Na náměstí zahrály kapely Nightwish revival (Najtviš rivavjl) a Greedy Invalid (Grídy invalid).

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více