Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasičská prevence o prázdninách na Novojičínsku

26. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Blíží se prázdniny a i když se většina lidí chce věnovat odpočinku, nemůžeme zapomínat na požární prevenci a hlavně na děti, které si také užívají volna. Několik dobře míněných rad pro vás máme v další dílu seriálu o hasičské prevenci.

Kurzy keramiky v novojičínském Fokusu

26. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ve Fokusu už téměř rok pracují účastnící kurzů a kroužků s novým vybavením. V rámci Regionálního operačního programu Evropské unie se tady podařilo zrekonstruovat učebny výtvarných oborů, ateliér i učebnu keramiky.

Proměnlivé nálady – výstava Petry Jovanovské v Novém Jičíně

25. června 2012 4:57 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na Staré poště jsou aktuálně k vidění Proměnlivé nálady. Přesně takto se jmenuje výstava Petry Jovanovské, která prezentuje linoryt a kombinovanou techniku na papíře.

Výstava Karel I. – poslední český král v Novém Jičíně

23. června 2012 4:40 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V novojičínském muzeu, v Žerotínském zámku je až do konce srpna k vidění výstava o Karlu I. Ta je symbolicky věnována stému výročí návštěvy posledního českého krále s chotí, princeznou Zitou, v Novém Jičíně. O tom, co tady je k vidění a na co se můžete těšit, jsme se ptali Radka Polácha.

XVI. Divadelní dílna na Skalkách u Nového Jičína

22. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jednou z prvních akcí Novojičínského léta byla 16. června šestnáctá divadelní dílna. Jako obvykle proběhla v kamenném divadle v areálu Na skalkách a nabídla více než deset hodin divadla, improvizace a hlavně zábavy.

Nová odlehčovací služba Pohoda v Novém Jičíně

22. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pečovatelská služba Nový Jičín už brzy otevře novou odlehčovací službu s názvem Pohoda. Tato novinka bude sloužit seniorům s omezenou soběstačností a také lidem, kteří o ně pečují. Přípravy jsou teď v plném proudu - otevírá se totiž pětadvacátého června.

Martin Tvrdý Trio na Staré poště

19. června 2012 2:24 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na Staré poště před pár dny proběhl zajímavý koncert. Jeho hlavním hostem byl zpěvák a muzikant, který si říká Bonus. V sestavě, nazvané Martin Tvrdý Trio, odehrál materiál ze své poslední desky Náměstí míru.

Návštěva studentů z ruského Petrohradu

18. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně byli minulý týden studenti a vyučující z ruského Petrohradu. V rámci společného výměnného programu navštívili Mendelovu střední školu a podívali se i na další místa našeho kraje. Celý týden, který tady strávili, měli docela nabitý.

Školková olympiáda v Palováčku v Novém Jičíně

16. června 2012 1:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Mateřské škole Palováček v Novém Jičíně završili celoroční projekt Školková olympiáda. Děti se v něm seznamovaly s olympijskými hrami a jednou za měsíc plnily sportovní disciplíny. Na velkém odpoledni vytvořili rodiče a děti soutěžní týmy, které musely absolvovat připravené úkoly.

Z jednání Rady města Nového Jičína

15. června 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I tentokrát vám přinášíme informace z jednání rady města, které proběhlo v minulém týdnu. Některá témata pro vás okomentoval starosta města Jaroslav Dvořák.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více