Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Effatha stále bojuje o zachování služeb

6. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jediné Sociálně terapeutické dílny v okrese Nový Jičín Effatha stále bojují o zachování služeb. Stěhování na nové místo je ale v tuto chvíli, kvůli finančním potížím, nemine. Její zástupci, mimo jiné, o pomoci jednali na radnici.

Zástupci mezinárodního projektu Proficio přijeli do Nového Jičína

6. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Nového Jičína přijeli členové mezinárodního projektu v rámci partnerství GRUNDTVIG. Zástupci zemí jako Litva, Řecko, Turecko nebo Finsko byli ve městě celý týden a rozhodně se nenudili. Na programu měli workshopy, přednášky a také prohlídky okolí.

Veřejná služba je od letoška v kompetenci ÚP

6. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nezaměstnaní ještě loni za dobrovolnou práci v rámci veřejné služby dostávali peníze, letos ji mají povinnou a neplacenou. Zákonná úprava postihne především ty, kteří se práci vyhýbají.

O MHD zdarma je ve Frýdku-Místku velký zájem

5. března 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Přesně před rokem, v březnu 2011, zavedli frýdeckomístečtí radní MHD zdarma. Důvodem bylo šetření životního prostředí do vybudování obchvatu města. Zájem ze strany lidí roste. Čipovou kartu na cestování zdarma si vyřídilo - k 23. únoru 2012 - skoro deset tisíc čtyři sta cestujících.

Novojičínští policisté dostali ocenění také na radnici

1. března 2012 6:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Starosta Jaroslav Dvořák se na radnici sešel se šesti novojičínskými policisty, kteří získali ocenění za loňský rok. Na krátkém setkání ocenil jejich úspěchy a řeč byla o policejní práci, kriminalitě, ale také o obyčejných lidských příbězích.

Technické služby v Novém Jičíně čekají na nového ředitele

28. února 2012 7:55 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vedení města si nechalo v loňském roce zpracovat technicko hospodářský audit, kterým se nejednou zabývalo zastupitelstvo. Jak už jsme vás informovali, jedním z kroků, který radnice na základě doporučení zrealizovala, bylo odvolání ředitele technických služeb.

Jaké sportovce znají obyvatelé Nového Jičína

24. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Blíží se vyhlášení nejlepšího sportovce a sportovního kolektivu Nového Jičína. Vyrazili jsme do ulic, abychom se vás zeptali na to, jaký máte přehled o místním sportu a koho byste případně rádi viděli mezi nejlepšími.

Klub rodáků v Novém Jičíně besedoval o různých výročích města

20. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína minulý týden svolal své členy na třetí letošní setkání. V Městské baště, kde mají klubovnu, přednášel ředitel státního okresního archivu a zároveň i jeden z důležitých členů - doktor Karel Chobot.

Novojičínský basketbal pořád shání finance na návrat do ligy

20. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínský basketbalový oddíl mužů, který se před zahájením současné sezóny nepřihlásil do nejvyšší soutěže, stále bojuje o comeback. Hlavním problémem jsou peníze, které ale současní funkcionáři stále shánějí. Jaká je situace dnes, jsme zjišťovali přímo u vedení klubu.

V centru Nového Jičína operují různé gangy zlodějů kosmetiky

17. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

S těžko uvěřitelnými případy krádeží se téměř denně setkávají pracovníci drogerie nedaleko náměstí. Zloděje neodrazuje ani kamerový systém a často kradou přímo před očima zákazníků.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více