Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Den zdraví v Novojičínské nemocnici

13. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zdraví, pro zdraví a o zdraví - tato slova ve čtvrtek v Novojičínské nemocnici doslova létala všemi směry. Proběhla tady totiž preventivní akce, společně se dnem otevřených dveří. Zájemci se tady mohli zdarma, jak se říká - nechat pořádně proklepnout.

Juniorští barmani soutěžili v Novém Jičíně

6. dubna 2012 0:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín ovládli juniorští barmani. V místním hotelu Praha soutěžili o pohár náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje. Koktejly, které před porotou a diváky míchali, měly stejný základ - čistou tequilu.

Policisté varují před nebezpečnými úseky na Novojičínsku

2. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku označili nebezpečné úseky na cestách a varují řidiče, aby si na nich dávali pozor. Jen za loňský rok se tady stalo téměř 20 nehod. Většina z nich byla zbytečná.

Konkurzní řízení na ředitele příspěvkových organizací v Novém Jičíně

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Krajští radní nedávno vyhlásili konkurzy na ředitele stotřiceti příspěvkových organizací, jedná se většinou o školy. Reagovali tak na nový školský zákon. A podobně se k situaci postavili i ve městech Moravskoslezského kraje, kde také raději předcházejí možným problémům.

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně uspořádala ples

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně poskytuje vzdělání, ale i útočiště šedesátce dětí z Novojičínska. Přes dvě desítky let také své děti do školy sváží, což je pro rodiče velká pomoc. Bohužel náklady na svoz škola nesmí hradit ze svého rozpočtu, proto pořádá ve spolupráci se společností Děcko různé akce, tou poslední byl benefiční ples.

Ultramaratonec Karel Ligocki překonal další rekord

23. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ultramaratonec Karel Ligocki, který se v Novém Jičíně blýsknul na triatlonu při slavnostech města, se vrhnul na další rekord. Tentokrát na zimním stadionu ve Studénce, kde nechyběl celý jeho tým a trenér Jan Kopera.

Mimořádné zasedání zastupitelstva Nového Jičína

17. března 2012 1:39 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zastupitelé města se v úterý sešli na mimořádném zasedání. Starosta ho svolal kvůli žádosti jedenácti členů opozice. Ti chtěli otevřít technicko-ekonomický a právní audit, který město nechalo zpracovat. Na jeho projednání se ale nedostalo.

Nejúspěšnější sportovce Novojičínska ocenili v Beskydském divadle

16. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nejúspěšnější sportovci Novojičínska za rok 2011 se v pondělí sešli na galavečeru v Beskydském divadle. Mezi nimi byli i domácí, kteří získali několik ocenění. Hodnotilo se v kategoriích jednotlivci, kolektiv roku, handicapovaný sportovec a trenér roku.

Nové poradenské místo Renarkonu v Novém Jičíně

14. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pro všechny, kteří mají problém s drogami a potřebují pomoc, vzniklo v Novém Jičíně poradenské místo organizace Renarkon. Dvakrát týdně tady budou pracovníci připraveni diskutovat, podat pomocnou ruku nebo poradit.

V novojičínské knihovně proběhla přednáška o Apoštolu Pavlovi

10. března 2012 0:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Městské knihovně na Husově ulici proběhla v minulých dnech další zajímavá přednáška České křesťanské akademie. Jak už název napovídá, věnovala se církevnímu tématu, přesněji jednomu velikánovi - Apoštolu Pavlovi. O jeho životě vyprávěl Docent a doktor teologie - Petr Mareček.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více