Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Filipojakubská noc v Novém Jičíně

8. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Přelom z 30. dubna na prvního května patří každý rok pálení čaroděnic, tedy Filipojakubské noci. V Novém Jičíně tento tradiční zvyk slavili na několika místech, my zamíříme nejprve do muzea.

Ze zasedání zastupitelstva Nového Jičína

8. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Poslední dubnový den patřil v Novém Jičíně i zasedání zastupitelstva. Jeho velkým tématem byl technicko-ekonomický audit, který hýbe městem už několik měsíců. Zastupitelé se ale dostali i k dalším zajímavým bodům.

Rybáři uspořádali 1. letošní závody pro veřejnost

3. května 2012 0:00 | Orlová | Lukáš Zavadil

První letošní rybářské závody pro veřejnost uspořádalo rybářské sdružení Vodniora. U vody se tak sešli milovníci rybolovu všech generací.

Sociálně-terapeutické dílny Effatha v Novém Jičíně mají nový domov

1. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sociální dílny Effatha, které měly před časem existenční problémy, už jsou na novém místě. Radnice totiž rozhodla a nabídla k dispozici prostory v Domě s pečovatelskou službou. Tam jsou teď už všichni klienti i zaměstnanci po velkém stěhování zabydleni.

Nový Jičín rozšiřuje parkování ve městě

1. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín od 1. května rozšiřuje režim rezidentního a abonentního parkování ve městě, a to od centra směrem k nákupnímu středisku Kaufland. Poslední práce na přípravách tohoto projektu už končí. Spokojeni budou hlavně obyvatelé města, kteří v minulosti mohli mít problémy s parkováním.

Výstava železničních modelářů v novojičínské knihovně

29. dubna 2012 0:27 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Knihovna nabídla o víkendu všem návštěvníkům výstavu železničních modelů. Ta už podruhé zavedla všechny fandy železnice do malého světa vlaků, nádraží, kolejí a houkání lokomotiv. I tentokrát sklidila velký zájem a ohlasy.

Basketbalový maraton na Mendelově střední škole v Novém Jičíně

29. dubna 2012 0:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Rovných 24 hodin basketu, takový byl program maratonu, který už po jedenácté minulý víkend zorganizovala Mendelova střední škola. Zúčastnila se ho necelá sedmdesátka hráčů, kteří stříleli koše pro dobrou věc.

Hledají se dobrovolníci pro odchycené psy v Novém Jičíně

28. dubna 2012 0:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Městský úřad hledá dobrovolníky, kteří by se v případě potřeby starali o odchycené psy. Kopřivnický útulek, kam je místní strážníci převážejí, je totiž občas plný a na služebně pro psy nemají vhodný prostor.

Den Země v Novém Jičíně

27. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mírně v předstihu, ale s velkým nadšením oslavily v pátek děti i dospělí v Novém Jičíně Den Země. Akci zorganizovalo středisko Europe Direct ve spolupráci s Fokusem a její program probíhal současně na dvou místech.

Novojičínští florbalisté se chystají na finále ČEZ Street Hockey 2012

26. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dnes začíná velké finále turnaje ČEZ Street hokej 2012. Postoupily tady 2 týmy základních škol z Nového Jičína - Dlouhá a Jubilejní. V tělocvičně Základní školy Jubilejní 3 jsme teď s týmem, který minulý rok ve finále vybojoval bronzovou medaili. Žáci se na zápasy připravují dvakrát týdně.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více