Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Krajská soutěž tanečních oboru ZUŠ v Novém Jičíně

25. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínské Beskydské divadlo na konci minulého týdne ožilo tancem. Celkem 240 dětí ze třinácti uměleckých škol tady totiž přijelo na krajskou soutěž tanečních oborů. A měli o co bojovat, soutěžilo se o postupová místa do celostátního kola.

Den otevřených dveří u hasičů v Novém Jičíně

25. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínští hasiči otevřeli v pátek třináctého, v rámci Dne požární bezpečnosti, bránu novojičínské stanice. Této příležitosti využili dospělí i stovky dětí - buď se svými učiteli nebo rodiči.

Výstava loveckých trofejí myslivců z Novojičínska

24. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už čtrnáctou výstavu loveckých trofejí myslivců zahájili minulý týden v Nové galerii Žerotínského zámku. Uplynulá sezóna byla údajně nejlepší od roku 1961 - díky tomu tady jsou k vidění stovky kvalitních kusů ulovených srnců, daňků a jiné zvěře.

Den zdraví v Novojičínské nemocnici

13. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zdraví, pro zdraví a o zdraví - tato slova ve čtvrtek v Novojičínské nemocnici doslova létala všemi směry. Proběhla tady totiž preventivní akce, společně se dnem otevřených dveří. Zájemci se tady mohli zdarma, jak se říká - nechat pořádně proklepnout.

Juniorští barmani soutěžili v Novém Jičíně

6. dubna 2012 0:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín ovládli juniorští barmani. V místním hotelu Praha soutěžili o pohár náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje. Koktejly, které před porotou a diváky míchali, měly stejný základ - čistou tequilu.

Policisté varují před nebezpečnými úseky na Novojičínsku

2. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku označili nebezpečné úseky na cestách a varují řidiče, aby si na nich dávali pozor. Jen za loňský rok se tady stalo téměř 20 nehod. Většina z nich byla zbytečná.

Konkurzní řízení na ředitele příspěvkových organizací v Novém Jičíně

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Krajští radní nedávno vyhlásili konkurzy na ředitele stotřiceti příspěvkových organizací, jedná se většinou o školy. Reagovali tak na nový školský zákon. A podobně se k situaci postavili i ve městech Moravskoslezského kraje, kde také raději předcházejí možným problémům.

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně uspořádala ples

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně poskytuje vzdělání, ale i útočiště šedesátce dětí z Novojičínska. Přes dvě desítky let také své děti do školy sváží, což je pro rodiče velká pomoc. Bohužel náklady na svoz škola nesmí hradit ze svého rozpočtu, proto pořádá ve spolupráci se společností Děcko různé akce, tou poslední byl benefiční ples.

Ultramaratonec Karel Ligocki překonal další rekord

23. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ultramaratonec Karel Ligocki, který se v Novém Jičíně blýsknul na triatlonu při slavnostech města, se vrhnul na další rekord. Tentokrát na zimním stadionu ve Studénce, kde nechyběl celý jeho tým a trenér Jan Kopera.

Mimořádné zasedání zastupitelstva Nového Jičína

17. března 2012 1:39 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zastupitelé města se v úterý sešli na mimořádném zasedání. Starosta ho svolal kvůli žádosti jedenácti členů opozice. Ti chtěli otevřít technicko-ekonomický a právní audit, který město nechalo zpracovat. Na jeho projednání se ale nedostalo.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více