Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Jaké sportovce znají obyvatelé Nového Jičína

24. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Blíží se vyhlášení nejlepšího sportovce a sportovního kolektivu Nového Jičína. Vyrazili jsme do ulic, abychom se vás zeptali na to, jaký máte přehled o místním sportu a koho byste případně rádi viděli mezi nejlepšími.

Klub rodáků v Novém Jičíně besedoval o různých výročích města

20. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína minulý týden svolal své členy na třetí letošní setkání. V Městské baště, kde mají klubovnu, přednášel ředitel státního okresního archivu a zároveň i jeden z důležitých členů - doktor Karel Chobot.

Novojičínský basketbal pořád shání finance na návrat do ligy

20. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínský basketbalový oddíl mužů, který se před zahájením současné sezóny nepřihlásil do nejvyšší soutěže, stále bojuje o comeback. Hlavním problémem jsou peníze, které ale současní funkcionáři stále shánějí. Jaká je situace dnes, jsme zjišťovali přímo u vedení klubu.

V centru Nového Jičína operují různé gangy zlodějů kosmetiky

17. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

S těžko uvěřitelnými případy krádeží se téměř denně setkávají pracovníci drogerie nedaleko náměstí. Zloděje neodrazuje ani kamerový systém a často kradou přímo před očima zákazníků.

Zastupitelé schválili projekt na rekonstrukci a přístavbu zimního stadionu

17. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nejdůležitějším bodem letošního prvního zastupitelstva v Novém Jičíně byla beze sporu volba nového starosty a místostarostky, ale zastupitelé schválili i podání žádosti o dotaci na projekt "Rekonstrukce a přístavba zimního stadionu" v rámci Regionálního operačního programu regionu soudružnosti Moravskoslezsko.

Povinnosti novojičínských pořadatelů školí a kontrolují hasiči

15. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Počátek roku je spojen s plesovou sezónou a pro pořadatele to znamená spoustu starostí. Mezi jiným je důležité dohlédnout i na bezpečí návštěvníků.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více