Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na mol opilá řidička (32) havarovala u nájezdu na D48, nadýchala přes tři promile

13. července 2023 11:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Až tři roky za mřížemi hrozí dvaatřicetileté ženě, která v úterý 11. července po poledni opilá havarovala na nájezdu na dálnici D48 v Rychalticích. Ve vozidle cestovala sama. Ve vysoké rychlosti sjela z nájezdu a postupně narazila do směrových sloupů, betonového vyústění kanalizace a oplocení.

Dvouleté dítě uvízlo hlavou v záchodovém prkénku, pomohli hasiči

12. července 2023 13:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do nezáviděníhodné situace se dostalo dvouleté dítě ve Frýdku-Místku. Z neznámých příčin, zřejmě při hraní, uvízlo hlavou v malém záchodovém prkénku. O drobném incidentu informovali hasiči na svém Twitteru.

Kvůli anonymní výhrůžce bylo evakuováno ostravské letiště, desítky lidí musely opustit halu

10. července 2023 21:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Letiště Leoše Janáčka Ostrava bylo v pondělí v odpoledních hodinách evakuováno kvůli anonymní výhrůžce výbušninou. Na místě byla v té době více než stovka cestujících, kteří měli plánovány své odlety, převážně na dovolenou. Policisté evakuovali také zaměstnance letiště.

V Břidličné se srazila dvě auta, zranilo se pět lidí

10. července 2023 17:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehoda dvou osobních aut zaměstnala v pondělí odpoledne složky IZS v Břidličné na Bruntálsku. Zranilo se pět lidí, kteří skončili v péči zdravotníků.

Malé dítě uvízlo v kovové soše, hasiči chlapce vyprostili během pár chvil

10. července 2023 13:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další kuriózní záchranu mají za sebou profesionální hasiči, tentokrát v Ostravě-Jihu. V neděli odpoledne byli povoláni k záchraně malého chlapce, který uvízl v kovové soše.

Ve Frýdku-Místku hořela skládka pneumatik, hustý tmavý kouř byl vidět stovky metrů daleko

10. července 2023 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šest jednotek hasičů zasahovalo v neděli 9. července před 18. hodinou u požáru skládky pneumatik ve Frýdku-Místku. Podle mluvčí hasičů Kamily Langerové byl hustý černý kouř vidět na stovky metrů daleko. Nikdo se nezranil.

Víkendová vlna kolapsů v MSK, záchranáři při tropických teplotách vyjeli k desítkám pacientů

10. července 2023 11:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranáři v Moravskoslezském kraji zaznamenali o víkendu nárůst zásahů u pacientů v souvislosti s letními teplotami, které přesahovaly 30 stupňů Celsia. Informoval o tom mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Záchranáři vyjížděli k pacientům napříč celým krajem, šlo o desítky lidí.

68letá cyklistka se vážně zranila v Opavě-Kylešovicích, na hlavě neměla přilbu

25. června 2023 17:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V opavské části Kylešovice se v neděli odpoledne po pádu z kola vážně zranila osmašedesátiletá žena. Zdravotníci ji letecky transportovali do nemocnice. Nehoda je v šetření policistů.

Muž se topil ve Stříbrném jezeře v Opavě, měl být několik minut pod hladinou, z vody ho vytáhli svědci

25. června 2023 15:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci v neděli odpoledne zasahovali u Stříbrného jezera v Opavě. V bývalém sádrovcovém dole se topil muž, kterého z vody vytáhli svědci a poskytli mu první pomoc.

Moravskoslezský kraj nabízí obcím a městům zvýhodněné úvěry z programu JESSICA III

25. června 2023 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj nabízí obcím a městům zvýhodněné úvěry z programu JESSICA III. Půjčené peníze jim mohou pomoci zaplacení vlastního podílu na velkých investičních projektech financovaných z evropských peněz, národních a komunitárních zdrojů. Využít je mohou také na bydlení, brownfieldy nebo energetické služby.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více