Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Dva dospělí a dvě děti se v Opavě otrávili oxidem uhelnatým

17. ledna 2023 18:00 | Opava | Lukáš Zavadil

V Opavě na ulici Rybářská v úterý v podvečer zasahovaly složky IZS kvůli hromadné otravě oxidem uhelnatým. V péči zdravotníků skončili dva dospělí a dvě děti. Nebezpečný plyn unikal z karmy, kterou hasiči ihned odstavili.

Žena porodila dvě děti a pobírala na ně podporu, obě ale přitom dala k adopci

17. ledna 2023 17:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devětadvacetiletá žena z Frýdecko-Místecka si přišla na více než 300 tisíc korun, a to způsobem, kterým se musejí zabývat kriminalisté. Dnes už obviněná matka totiž v roce 2020 porodila dítě a úspěšně žádala o dávky státní sociální podpory. Svého potomka ale přitom hned po narození předala v rámci tzv. přímé adopce do péče budoucím osvojitelům.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají Jakuba Dostalíka, může být v ohrožení života

17. ledna 2023 17:08 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté od pondělí 16. ledna pátrají po Jakubovi Dostalíkovi z Ostravy-Martinova. Jeho rodina ho pohřešuje od nočních hodin. Podle policie by mohl být v přímém ohrožení života kvůli svým psychickým potížím.

Silnice jako sklenka. V Hrabyni havarovala dvě auta, hasiči povolali posypový vůz

17. ledna 2023 9:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kvůli náledí dnes ráno postupně, jen kousek od sebe, havarovala dvě auta v katastru obce Hrabyně. Na místě zasahovali policisté, zdravotníci a také hasiči, kteří kvůli špatnému stavu silnice na místo nechali povolat posypový vůz.

V Opavě nalezli bezdomovce bez známek života

8. ledna 2023 11:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedaleko nákladové stanice u nádraží Opava východ bylo v sobotu 7. ledna nalezeno tělo bez známek života. Podle policejní mluvčí Evy Michalíkové se jednalo o muže bez domova. Zemřel bez cizího zavinění.

Hasiči zasahovali u požáru odpadu ve vybydleném domě, zranil se dobrovolný hasič

8. ledna 2023 10:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Během úplňkové noci 7. ledna zasahovali hasiči u požáru odpadu ve vybydleném domě ve Frýdku-Místku. Na místo byly povolány tři hasičské jednotky. Při zásahu se zranil jeden z dobrovolných hasičů, informoval o tom mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají šestnáctiletého chlapce, odjel do školy a nevrátil se

7. ledna 2023 13:00 | Bruntál | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Podle policejní mluvčí byl chlapec v pořádku nalezen. Pátrání skončilo. PŮVODNÍ ZPRÁVA: Policisté vyhlásili pátrání po šestnáctiletém chlapci, který v pátek 6. ledna 2023 v ranních hodinách odjel ze svého bydliště z Bruntálu směrem do školy, do které však nedojel, a do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu.

Komplikace v centru Ostravy, nehoda dvou aut zablokovala dopravu

6. ledna 2023 16:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V centru Ostravy se chvíli před 15. hodinou střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě se nikomu nic vážného nestalo, ale kolize zablokovala dopravu a způsobila komplikace.

VIDEO: Veřejné pianino v podchodu v Místku zdemoloval 27letý muž, ihned ho dopadli strážníci

5. ledna 2023 18:30 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Veřejné pianino v křížovém podchodu v Místku zničil 27letý muž. Oznámil to Magistrát Frýdku-Místku s tím, že pachatele, který nástroj překlopil na zem a silně ho poškodil, prakticky ihned poté zadržela hlídka městské policie. Zveřejněn byl také videozáznam tohoto činu.

Řidič auta měl pustit dívku přes cestu, pak ji srazil a odjel, pátrá po něm policie

4. ledna 2023 12:24 | Havířov | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté a nyní už i kriminalisté se zabývají dopravní nehodou, která se stala v úterý 3. ledna 2023 okolo půl osmé ráno v Havířově. Na Hlavní třídě tam ve směru jízdy od ulice Tesařská k ulici Na Nábřeží jela bílá dodávka a červené osobní vozidlo. Oba řidiči měli zastavit a mimo přechod pustit přejít nezletilou dívku. Řidič červeného vozidla ji však následně srazil a z místa nehody odjel.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více