Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Série sražených chodců v Moravskoslezském kraji pokračuje, záchranáři zasahovali u dalších pěti případů

2. února 2023 11:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji pokračuje série vážných zranění chodců. Podle mluvčího krajských záchranářů Lukáše Humpla museli zdravotníci zasahovat během čtyřiadvaceti hodin u dalších pěti sražených osob, a to v různých částech regionu.

PÁTRÁNÍ: Muž se nabídl s pomocí, pak okradl ženu, která mu uvěřila

1. února 2023 9:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze Slezské Ostravy pátrají po muži podezřelém z krádeže, která se stala v loňském roce. Muž se nabídl s pomocí ženě, která mu uvěřila a následně přišla o své věci. Je pravděpodobné, že pachatele někdo pozná, policisté totiž mají k dispozici poměrně kvalitní video a fotografie.

V okolí Kopřivnice myslivci zahlédli medvěda, úřad varoval návštěvníky Červeného kamene

31. ledna 2023 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V okolí Červeného kamene u Kopřivnice na Novojičínsku několik myslivců spatřilo medvěda. Informovala o tom radnice na svých facebookových stránkách s tím, že prosí lidi, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Sníh, sáně a ochotný soused. Hasiči se záchranáři skvěle improvizovali při pomoci pacientce

22. ledna 2023 17:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čerstvě napadaného sněhu dnes krátce po půl desáté ráno využili hasiči spolu se zdravotníky při zásahu u nemocné pacientky na Frýdecko-Místecku. Hasičská profesionální jednotka byla na místo povolána zdravotníky, kteří měli problémy s transportem ženy. Při přesunu ochotně pomohl soused se sáněmi.

Ženu ve Staré Bělé vážně popálil oheň z kotle

22. ledna 2023 9:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mnohočetná vážná poranění utrpěla čtyřiačtyřicetiletá žena ve Staré Bělé. V sobotu 21. ledna ji popálil oheň z kotle. Zdravotníci hovoří o explozi. Přesná příčina a průběh události je ale nyní v šetření policistů a zatím není jasné, jak se incident odehrál.

Tragická srážka rychlíku a auta v Třebovicích, nehodu nepřežily dvě děti, záchranáři je resuscitovali desítky minut

21. ledna 2023 11:01 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Mimořádně tragické následky má dopravní nehoda, která se stala v sobotu 21. ledna 2023 v dopoledních hodinách na železničním přejezdu na ulici 5. května v Ostravě-Třebovicích. Osobní automobil tam vjel do cesty rozjetému rychlíku R 843 Praděd, který míříl do Ostravy-Svinova. Podle prvotních informací byly v péči zdravotníků tři osoby z vozidla, následně bylo potvrzeno, že nehodu nepřežily dvě nezletilé děti.

Vlci v klimkovickém tunelu? Dva psi a následně i jejich majitelé vyvolali pozdvižení na D1

20. ledna 2023 20:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z dálničního oddělení Ostrava zasahovali v klimkovickém tunelu na D1, kde se před zraky několika řidičů objevil pár statných psů. Podle policie šlo o Československé vlčáky, kteří ale v řidičích, neznalých psích plemen, snadno mohli vyvolat dojem, že na frekventované komunikaci se pohybují vlci. Zvířata utekla majitelům, kteří se následně rozhodli na vlastní pěst zvířata najít přímo v tunelu. Policie ale před podobnými akcemi důrazně varuje.

V Českém Těšíně hořel přístřešek domu, oheň zničil auto a rozšířil se i pod zateplení

20. ledna 2023 9:42 | Český Těšín | Lukáš Zavadil

Sedm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 19. ledna dopoledne v Českém Těšíně, v místní části Mistřovicích. Okolo 11. hodiny tam začal hořet přístřešek se zaparkovaným automobilem.

DOPRAVNÍ REVUE: V MSK jsou instalovány nové pachové ohradníky

19. ledna 2023 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Přemnožená zvěř v lesích. Srny, jeleni nebo divoká prasata. Srážka s nimi může zavinit i vážnou nebo tragickou dopravní nehodu. Správa silnic Moravskoslezského kraje už před lety začala instalovat pachové ohradníky na místech, kde je střet se zvěří rizikový.

Zloděj v Havířově v drogerii vytrhl část pokladny, svůj lup pak ukryl ve sklepě

18. ledna 2023 13:51 | Havířov | Lukáš Zavadil

Havířovští strážníci ve středu 18. ledna 2023 zadrželi muže, který z drogerie Teta v obchodním domě Permon na Dlouhé třídě vytrhl část pokladny s penězi a dal se na útěk. Strážníkům pomohly svědecké výpovědi a pak také muž, který je navedl k nalezení lupu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více