Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Senior za volantem narazil do stromu v Orlové, zemřel na místě

19. listopadu 2022 16:08 | Orlová | Lukáš Zavadil

Starší řidič zemřel při dopravní nehodě, která se stala v sobotu 19. listopadu 2022 v Orlové na Karvinsku. Muž zemřel na místě, zatím ale není jisté, jestli podlehl svým zraněním, případně v důsledku možné zdravotní indispozice. Tragédii vyšetřují policisté.

Strojvedoucí Pendolina, který zemřel po srážce soupravy s posunovací lokomotivou, byl podle policie pod vlivem alkoholu

19. listopadu 2022 11:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Strojvedoucí, který na konci června zemřel v troskách vlaku Pendolino v Bohumíně, byl v danou chvíli pod vlivem alkoholu. Pro CNN Prima News to uvedla mluvčí moravskoslezských policistů Daniela Vlčková. Souprava, kterou muž řídil, mířila do Prahy a po odjezdu ze stanice projela návěstidlo zakazující jízdu, následně se srazila s posunovací lokomotivou.

Vozidlo srazilo chodce v Návsí, řidič nezastavil a ujel, pátrá po něm policie

18. listopadu 2022 10:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují nehodu, která se stala v pondělí 14. listopadu 2022 ve 23:15 hodin. Z vyšetřování vyplývá, že na silnici II/474, poblíž obecního úřadu v obci Návsí, automobil srazil chodce, který šel proti vozidlu po pravé krajnici. Chodec se zranil a následně skončil v péči záchranářů, vozidlo ale po střetu nezastavilo a řidič ujel. Teď po něm pátrá policie.

Požár kompletně zničil byt v Ostravě-Vítkovicích, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů

17. listopadu 2022 15:40 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dvě profesionální a jedna dobrovolná jednotka hasičů zasahovaly ve čtvrtek 17. listopadu 2022 u požáru přízemního bytu v Ostravě-Vítkovicích. Plameny ho celý zničily. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp. Několik lidí se nadýchalo kouře a museli být ošetřeni zdravotníky. Evakuováno bylo celkem 10 osob, z toho dvě děti.

Zloději si chtěli nařezat dřevo a zatopit, ale chyběl jim benzín do motorové pily, navrtali proto nádrže aut

16. listopadu 2022 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Docela nezvyklý důvod uvedli muži, kteří se v Třinci rozhodli navrtat nádrže dvou vozidel. Poté, co je velmi rychle zadržela policie, vypověděli, že si chtěli zatopit, ale chyběl jim benzín do motorové pily, kterou by si nařezali dřevo. Teď jim opět hrozí “chládek”, a to až dvouletý.

Hasiči likvidovali požár lesa v Nových Heřminovech, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu

29. října 2022 21:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Druhý stupeň poplachu vyhlásili v sobotu 29. října 2022 odpoledne hasiči v Nových Heřminovech na Bruntálsku. V tamním lese likvidovali rozsáhlý požár. Na místě bylo několik ohnisek.

Hasiči zachránili muže, který se nadýchal kouře při požáru bytu v Orlové-Lutyni

29. října 2022 15:56 | Orlová | Lukáš Zavadil

O velkém štěstí může hovořit muž, kterého v sobotu 29. října zachránili hasiči v Orlové-Lutyni. Při požáru bytu se nadýchal kouře, hasiči ho nalezli uvnitř a následně předali zdravotníkům.

V Ostravě-Porubě po půlnoci hořel byt, jeden člověk se popálil a utrpěl silný šok

27. října 2022 13:57 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Ostravští hasiči zasahovali v noci na čtvrtek 27. října 2022 v městské části Poruba u požáru bytu. Událost byla na operační středisko ohlášena hodinu po půlnoci. Zranil se obyvatel zasaženého bytu, který byl s popáleninami převezen do nemocnice. Tři lidé ze sousedního bytu se evakuovali samostatně ještě před příjezdem hasičů.

Polský řidič usnul na dálnici a narazil do odstavené dodávky, D1 na Olomouc byla neprůjezdná

27. října 2022 8:42 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hasiči a policisté zasahovali od ranních hodin na 352. kilometru dálnice D1 v Ostravě, ve směru na Olomouc. Do odstaveného vozidla tam narazila dodávka. Nehoda kompletně zablokovala jednu část vytížené dálnice. Policisté odkláněli dopravu, místo bylo neprůjezdné. Brzy se ale podařilo komunikaci zprůjezdnit.

Hasiči zasahovali u úniku metanolu v Třinci, odčerpali 900 litrů látky

26. října 2022 20:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při stavebních pracích v Třinci, v objektu tamního zimního stadionu, unikl z potrubí metanol. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů, které vyjely na místo asi půl hodiny po poledni. Zásah, který se obešel bez zranění osob, byl ukončen až ve večerních hodinách.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více