Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kuriózní nehoda v Ostravě, senior se za volantem BMW málem proboural do banky

12. října 2022 15:15 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují kuriózní nehodu, která se ve středu 12. října stala v Ostravě na ulici Nádražní. Starší řidič tam před 10. hodinou dopolední při couvání narazil do budovy Komerční banky. Nikdo nebyl zraněn.

Lékař s přezdívkou “Doktor” v bytě zdrogoval a znásilnil ženy, policie hledá další poškozené

12. října 2022 9:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve vazbě skončil 41letý lékař, kterého kriminalisté podezřívají ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž pod přezdívkou Doktor vyhledával ženy na internetových seznamkách a portálech. Oběti si poté pozval do bytu, nabídl jim drogu a měl s nimi pohlavní styk bez svolení.

Na Svinovských mostech v Ostravě spadla žena z desetimetrové výšky, záchranáři ji dlouho resuscitovali

11. října 2022 16:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na Svinovských mostech v Ostravě v úterý 11. října ráno zasahovaly týmy zdravotníků poté, co z výšky spadla třiapadesátiletá žena. Jejich snaha ale nevedla k úspěchu, žena zemřela na následky svých zranění.

Tramvaj nedobrzdila a narazila do druhé, policie hledá případné svědky kolize

11. října 2022 11:13 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté hledají svědky dopravní nehody dvou tramvají. Kolize se stala v pátek 7. října okolo třetí hodiny ranní, a to na ulici 28. října u zastávky MHD Mariánské náměstí, směrem na městskou část Poruba.

VIDEO: Dá se žít v těchto podmínkách? Matka s desetiměsíčním chlapečkem obvývala vybydlený dům v Hrušově, objevili je strážníci

11. října 2022 9:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci objevili další matku, která bydlela s desetiměsíčním chlapečkem v naprosto nevyhovujících podmínkách. 33letá žena se svým synem obývala jeden z “vybydlených” domů na ulici Divišova v ostravském Hrušově. Chlapeček byl nezanedbaný, zdravý a bez známek týrání.

Požár půdních prostor kancelářské budovy ve Studénce, 20 lidí uteklo před ohněm díky požární signalizaci

10. října 2022 20:31 | Studénka | Lukáš Zavadil

Hasiči v pondělí 10. října 2022 hodinu po poledni zasahovali u požáru ve Studénce. Hořet začalo na půdě kancelářské budovy jedné z tamních firem v Butovicích. Na místě bylo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Ještě před jejich příjezdem budovu opustilo 20 osob, které na oheň upozornila elektronická požární signalizace.

Další tragédie na silnici na Opavsku, dvaačtyřicetiletý muž nepřežil střet dodávky a kamionu

10. října 2022 17:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvaačtyřicetiletý muž zemřel při tragické dopravní nehodě na Opavsku. Poblíž obce Zadky, části Neplachovic, se v pondělí dopoledne srazila dodávka s kamionem. Záchranáři ošetřovali také jednatřicetiletou ženu. Na místě zasahoval i vrtulník LZS Ostrava.

Moravskoslezská sestra 2022 má své vítězky, galavečer doprovázel Leoš Mareš

7. října 2022 9:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V aule Vysoké školy báňské ve čtvrtek večer proběhl galavečer a slavnostní vyhlášení ankety Moravskoslezská sestra 2022. Ve finále bylo patnáct sester. Ocenění si ve svých kategoriích, na základě hodnocení odborné poroty, odneslo pět z nich.

Hasiči od pátku překládali 4 tisíce tun zahřátého uhlí v Bohumíně, zabránili jistému požáru

1. října 2022 20:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zhruba čtyři tisíce tun uhlí, které se zahřálo na nebezpečně vysokou teplotu, pomáhali přeskládat hasiči v Bohumíně, v jednom z tamních skladů. Na místě pracovali od pátku 30. září večer až do sobotního večera.

Boj o Senát skončil. Novými senátory v MSK se stanou Václavec, Váňová, Nytra a Matušek

1. října 2022 15:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Senátní volby v Moravskoslezském kraji jsou rozhodnuty. V regionu se na přelomu září a října 2022 konalo jejich druhé kolo, a to na třech místech. Lidé mohli volit mezi dvěma kandidáty, kteří postoupili z předchozího víkendu, v okrscích Frýdek-Místek, Nový Jičín a Ostrava-město. Funkci senátora při volbách už v prvním kole na Bruntálsku obhájil Ladislav Václavec (ANO), který od voličů obdržel 19 804 hlasů a postoupil se ziskem 58,85 procenta. Druhé kolo senátních voleb v našem regionu bylo velmi těsné. Žádný z kandidátů nevyhrál s výrazným výsledkem.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více