Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Nepoučitelní zloději kabelů dopadeni, způsobili škodu za téměř 300 tisíc, jsou ve vazbě

30. září 2022 11:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva muže ve věku 28 a 36 let obvinili v těchto dnech ostravští kriminalisté. Oba kradli kabely, pro které si chodili do oplocených areálů firem. V několika případech brali i kabely od strojů. Způsobili škodu za téměř 300 tisíc korun a kvůli jejich trestní minulosti je soud poslal do vazby.

VIDEO: Strážníci objevili mezi bezdomovci ženu s tříměsíčním dítětem, bydleli v lese ve stanu s dalšími lidmi

29. září 2022 11:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci objevili v lese ve Staré Bělé mezi bezdomovci ženu, která na místě bydlela ve stanu s tříměsíčním dítětem. 34letá matka tohoto dítěte strážníkům řekla, že porodila na Slovensku a svou situaci neměla jak řešit. Dítě bylo bez známky zanedbané péče, netýrané a zdravé.

Tragická sváteční středa na silnicích v MSK, dopoledne zemřel cyklista v Opavě a chodkyně v Karviné

28. září 2022 12:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dvou tragických dopravních nehod zasahovaly složky IZS během středečního dopoledne, a to v Opavě-Kylešovicích a v Karviné. U první nehody zemřel cyklista po střetu s traktorem. Během druhé nehody zemřela žena, kterou srazil popelářský vůz v Karviné.

Tragická dopravní nehoda v Šenově, srážku dvou aut nepřežil jeden člověk

27. září 2022 19:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U tragické dopravní nehody zasahovaly v úterý 27. září 2022 složky IZS, včetně vrtulníku LZS Ostrava, v obci Šenov na Ostravsku. Na tamní křižovatce havarovala dvě osobní vozidla. Jedna osoba následkům zranění podlehla.

Vláda dočasně zavádí kontroly na hranících se Slovenskem. Zelená hranice bude od čtvrtku uzavřená, přestupci riskují pokuty

27. září 2022 19:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Česká republika na základě rozhodnutí vlády o půlnoci ze středy na čtvrtek, dočasně zavede kontroly na hranicích se Slovenskem. Podle ministerstva vnitra bude opatření trvat do 8. října tohoto roku, pokud vláda trvání tohoto opatření na základě vyhodnocení situace neprodlouží.

V ostravské zoo museli utratit devatenáctiletou žirafu, maso z 300kilového zvířete pak posloužilo jako krmení pro šelmy

27. září 2022 18:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Odborníci ze Zoologické a botanické zahrady Ostrava museli v neděli 25. září 2022 utratit žirafu. Devatenáctiletá samice podle vyjádření zoo upadla a nemohla se opět postavit. Po zhodnocení celkového stavu pak bylo přistoupeno k ukončení jejího života.

VIDEO: Policisté rozmluvili sebevražedné úmysly mladému muži ve Frýdku-Místku

27. září 2022 8:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze speciální pořádkové jednotky zveřejnili video ze situace, která se přihodila u obchodního centra ve Frýdku-Místku v sobotu 24. září 2022. Operační důstojník tehdy přijal oznámení, že na tamním mostě, na zábradlí, sedí muž a pravděpodobně chce skočit.

Požár rodinného domu v Kuníně způsobil škodu za 900 tisíc korun, hořely stropní konstrukce nad krbovou vložkou

26. září 2022 13:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U požáru dvoupodlažního rodinného domu se sedlovou střechou v pondělí 26. září dopoledne zasahovali hasiči v Kuníně na Novojičínsku. O zásahu pěti jednotek hasičů informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že nikdo nebyl zraněn.

VIDEO: Kamerový systém odhalil dva muže, kteří se vloupali do domu v centru Ostravy

26. září 2022 8:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dva muže, kteří se vloupali do domu a ukradli elektrozařízení, zadrželi díky kamerovému systému ostravští strážníci. Jejich kolega, který ve středu po půlnoci obsluhoval kamerový systém, si všiml dvou podezřelých, kteří náhle vyšli z domu s těžkým předmětem. Oba dále sledoval a na místo vyslal nejbližší hlídku. Brzy se ukázalo, že jde o kradené věci.

Žena přelézala branku a napíchla se na železné trny, vysvobodit ji museli hasiči

18. září 2022 20:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do nezáviděníhodné pasti se dostala žena, která v Českém Těšíně-Mostech přelézala branku a napíchla se na železné trny. Utrpěla nepříjemné zranění a zůstala zaklíněná. Pomoci jí musely přivolané dvě jednotky profesionálních a jedna dobrovolná jednotka hasičů, následně i zdravotníci.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více