Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Mladý řidič ve vysoké rychlosti zdemoloval auto o betonový sloup, první pomoc mu poskytl kolemjdoucí

7. února 2022 14:19 | Havířov | Lukáš Zavadil

V ulici U Nádraží v Havířově-Šumbarku v pondělí odpoledne havaroval mladý řidič. Ve vysoké rychlosti narazil do betonové patky sloupu ve středovém pásu silnice. Podle svědků jej z vozidla vytáhl kolemjdoucí a poskytl mu první pomoc. Auto, které řídil, je silně poškozeno.

Požár střechy rodinného domu v Proskovicích, majitel se zranil, na místě pět hasičských jednotek

30. ledna 2022 16:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů bylo nasazeno u požáru střechy rodinného domu v Proskovicích. Podle mluvčího HZS MSK byl zraněn majitel domu. Hasiči museli při zásahu použít dýchací techniku.

Silný vítr dorazil i do Moravskoslezského kraje, hasiči evidují stovku výjezdů

30. ledna 2022 13:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Odstraňování popadaných stromů, silných větví nebo připevňování plechových střešních krytin. To jsou nejčastější důvody výjezdů hasičů v Moravskoslezském kraji v neděli 30. ledna 2022. Kvůli silnému větru v terénu zasahují profesionálové i jejich dobrovolní kolegové.

Muž na terénní motorce narazil do betonového mostu, v bezvědomí ho našli v potoce

29. ledna 2022 19:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Karviné-Starém Městě, na tamní ulici Olšiny, se v sobotu 29. ledna 2022 velmi vážně zranil 45letý muž. Při jízdě na terénním motocyklu narazil do betonového mostu, poškodil dopravní značení a poté přepadl do potoka. Nalezen byl v bezvědomí.

Na D1 u Kujav na Novojičínsku havaroval kamion, řidič se zranil

29. ledna 2022 13:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly na 332. kilometru dálnice D1 v katastru obce Kujavy. Po poledni tam havaroval litevský kamion, který mířil na Ostravu. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely se jeho řidič zranil a je v péči lékařů.

Ve Fulneku-Děrném se srazila dvě osobní auta, řidič jednoho z nich nehodu nepřežil

29. ledna 2022 8:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na rovném úseku silnice ve Fulneku-Děrném se v pátek večer srazila dvě osobní auta. 66letý řidič jednoho z nich nehodu nepřežil. Zranily se další čtyři osoby, které cestovaly v druhém autě. Příčina nehody je v šetření.

Muž hodil kámen na projíždějící vlak, zřejmě ho naštvalo, že na něj strojvedoucí zatroubil

28. ledna 2022 9:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V policejní cele skončil muž, který ve středu 26. ledna dopoledne na železniční trati u zastávky Ropice hodil kámen do čelního skla kabiny lokomotivy. Zřejmě jej naštvalo, že na něj strojvedoucí zatroubil, když přicházel do kolejiště. Policisté muže vypátrali i díky výpovědi cestujících.

Při požáru rodinného domku v Doubravě hasiči nalezli mrtvého člověka

28. ledna 2022 8:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při zásahu u požáru v rodinném domku v obci Doubrava na Karvinsku hasiči objevili tělo člověka bez známek života. Požár byl ohlášen ve čtvrtek 27. ledna 2022 brzy ráno. Hasiči s policisty šetří nejen okolnosti vzniku požáru, ale také úmrtí nalezeného člověka.

Výtržník z Přerovska řádil na nádraží ve Studénce, železničářku zasáhl láhví do obličeje

27. ledna 2022 21:45 | Studénka | Lukáš Zavadil

Policisté ve Studénce řeší případ z pátku 21. ledna 2022. Okolo devatenácté hodiny byli přivoláni na tamní vlakové nádraží kvůli 39letému muži z Přerovska, který byl ve stanici vykázán z vlaku Regiojet. O incidentu informoval mluvčí PČR René Černohorský.

Řidič srazil na přechodu 20letou ženu, z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

26. ledna 2022 10:26 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují dopravní nehodu, při které řidič osobního auta srazil 20letou ženu na přechodu pro chodce a následně ujel. Nehoda se stala v pondělí 17. ledna 2022 v Ostravě-Hrabůvce. Policisté hledají svědky nebo řidiče aut s palubní kamerou, kteří místem projížděli.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více