Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Zájemci odhalovali tajemství Žermanické přehrady

9. dubna 2010 8:04 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Spousta tajemných chodeb, krápníků, nekončících potrubí. Takový pohled se naskytne každému, kdo zavítá do útrob přehrady.

Medvěděv poslal českým vojákům medaile

8. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Zažili nejednu léčku, invazi Němců, ukrývali se v lesích, snažili se přežít a přežili. Řeč je o desítkách vojáků, dnes už válečných veteránů, kteří se za druhé světové války postavili na odpor proti nacistům. Za jejich činy je nedávno ocenilo vedení Frýdku-Místku a generální konzul Ruské federace.

V aquaparku Olešná mívají i aquazorbing

8. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Co všechno lze zažít v aquaparku Olešná? Dá se říct, že snad všechno, co má co dočinění s vodou. Narazíte tam na 23 metrů dlouhou divokou řeku, tobogán, houpací bazén a občas i na aquazorbing. Jde o sport, při kterém se necháte zavřít do plastového balónu a kutálíte se po vodě.

Vodáci si užili 10. ročník sjezdu Ostravice

7. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Na 10. ročníku sjezdu Ostravice si vodáci užívali nejspíše poslední vypouštění přehrady, která se už brzy bude opravovat. Tato řeka je jednou z mála raftových vod u nás a snad jedinou na Moravě.

Na Lysé hoře otevřeli meteorologickou stanici

1. dubna 2010 8:06 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Že na Lysé hoře stojí stanice, která ve dne v noci sleduje počasí, ví snad každý. Ale málokdo už měl možnost nahlédnout do pozorovatelny nebo na vyhlídku stanice. Tato příležitost byla nedávno na dni otevřených dveří.

Mezinárodní amatérská volejbalová liga má vítěze

1. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Vůbec první ročník amatérské volejbalové ligy smíšených družstev Regionu Beskydy už má svého vítěze. Česko-slovensko-polské turnaje byly každý měsíc. Z třicítky týmů se do finále probojovalo 16 družstev, která o vítězství bojovala v tělocvičně 6. ZŠ ve Frýdku-Místku.

Zdravotně postižení dospělí mají konečně kde bydlet

31. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Po dlouholeté snaze a bojích o peníze se zdravotně postižení z Frýdeckomístecka dočkali chráněného bydlení. Dospělí lidé s handicapem tak už nebudou zcela závislí na svých příbuzných a naučí se samostatnosti. Do bytů pro postižené město investovalo asi 15 milionů korun.

Jarmark na frýdeckém zámku? Zaručená velikonoční atmosféra

30. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Řehtačky, kraslice, tatary, výrobky kovářů i uměleckých řezbářů proměnily nádvoří a výstavní síně frýdeckého zámku v místo s pravou velikonoční atmosférou. Na velikonoční jarmark se přišly podívat stovky lidí.

Moravskoslezský kraj ocenil své nejplepší pedagogy

26. března 2010 18:52 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Pokud máte nějakého oblíbeného učitele, který by si zasloužil slyšet: Děkuji Vám, že jste, tak mu tuto větu řekněte co nejdříve. V neděli je totiž den učitelů. Těm už poděkovalo i vedení kraje. Lídři regionu vybrali třicítku nejlepších pedagogů našeho kraje a poděkovali jí na Slezskoostravském hradě.

Ve Starých Hamrech udělali tečku za zimou zapálením ohně

26. března 2010 11:40 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Ve Starých Hamrech hořelo. Nešlo ale o žádnou tragickou událost. Hasiči tady ukazovali posledním lyžařům, jak funguje jejich technika a jak vypadá takový zásah. V lyžařském areálu Ski MSA se totiž loučili se zimou. Součástí akce byly poslední slalomové závody. Těch se mohl zúčastnit úplně každý. Věk nevěk. Kondička nekondička.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více