Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Díky Janu Krulikovskému frýdecké loutky stále žijí

25. března 2010 8:08 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Nedávno jsme vám představili dvě persony, které dostaly cenu statutárního města Frýdek-Místek. Jednou z nich byl i loutkař Krulikovský. Naše kamera nahlédla do zákulisí jeho života. Co tento muž dělá, když není v divadle a co dělá, když v něm je, ale nehraje?

Libor Uher trénuje na další expedici

23. března 2010 7:22 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Známý horolezec Libor Uher z Frýdku-Místku, který před dvěma lety pokořil K2, si brousí zuby na další dvě osmitisícovky. Za zhruba dva měsíce se chce vypravit na Gasherbrum I. a II. V průběhu celé zimy se udržoval v kondici mj. díky skialpinismu.

Frýdek-Místek ušetří miliony korun na elektrické energii

23. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Propad rozpočtu v posledních měsících řeší snad všechna města. Mezi nimi je i Frýdek-Mítek. Jeho vedení hledá cesty jak ušetřit. Teď jednu takovou našel. Město Frýdek-Místek se rozhodlo nakupovat elektřinu elektronickým auditem. Ušetří tak miliony korun.

V Beskydech se bude lyžovat až do Velikonoc

18. března 2010 14:06 | Celý MS kraj | Michal Hulva

I když se lidé loučí se zimou a vítají jaro, beskydské kopce jsou stále ideální pro lyžaře. Na některých svazích vleky pojedou až do května. Provoz ale areály postupně omezují a i ceny jízdného se snižují.

Město Frýdek-Místek rozdávalo ceny osobnostem města

18. března 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Už potřetí rozdávalo vedení Frýdku-Místku ceny osobnostem města. Tato tradice vznikla v době, kdy se město stalo statutárním. Letos lídři Frýdku vybrali persony dvě. Známého loutkaře a režiséra Jana Krulikovského a filmaře Eduarda Mocka.  

Ve Frýdku-Místku proběhlo Mistrovství ČR v Kendó

17. března 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Republiková špička v japonském bojovém umění Kendó přijela do Frýdku-Místku, aby změřila své síly v již osmém ročníku Mistrovství ČR v Kendó. "V principech Kendó je obsažen celý život," říká vítěz mužské kategorie, Jindřich Ziegelheim.

Na Gruni se loučily se zimou tajemné bytosti

17. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Už jste někdy viděli včelku, kočku, čerta nebo třeba čarodějnici lyžovat? Že ne? Do Starých Hamer přijela třicítka bytostí, která přivolávala Slunce. Všichni se zúčastnili akce Veselé loučení se zimou.  

V pivovaru v Kozlovicích udržují folklórní tradice

13. března 2010 9:44 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Pivovar v Kozlovicích patří mezi místa, která vás svou atmosférou přenesou do minulosti. Každý pátek tady hraje cimbálová muzika a lidé tady chodí ve valašských krojích.

Festival outdoorových filmů Expediční kamera ve Frýdku-Místku

11. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Nejkvalitnější outdoorové filmy od nás i ze zahraničí, divoká příroda, extrémní zážitky. To je ve zkratce Expediční kamera, první ročník festivalu outdoorových filmů, který se uskutečnil v 53 městech. Mezi nimi nechyběl ani Frýdek-Místek.

Literární soutěž Můj svět je šancí pro začínající autory

10. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Dát šanci začínajícím spisovatelům se už 17 let snaží ve frýdeckomístecké knihovně. Pořádají tady totiž soutěž Můj svět, do které se hlásí umělci z celé republiky. Organizátoři dokonce uvažují, že akci udělají mezinárodní.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více