Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

V Kozlovicích řádili motorkáři s lyžaři na závodech motoskieringu

3. února 2010 19:10 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Velké množství kvalitního sněhu v posledních dnech nenahrává pouze lyžařům a běžkařům. Radost dělá i jezdcům motoskieringu, při kterém motorkář táhne lyžaře. Poslední závody byly v Kozlovicích.

Dřevořezbář Tomáš Cidlík udělá z fotky židli

30. ledna 2010 0:12 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Už jste si někdy sedli sami na sebe? Myslíte si, že to není možné? Dřevořezbář Tomáš Cidlík ze Sviadnova z vás podle fotky "udělá židli".

V Malenovicích mají tři sjezdovky na jednom místě

28. ledna 2010 17:50 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Malebnou lyžařskou destinaci můžete navštívit v obci Malenovice, kde je jedna sjezdovka na druhé. Některá je jako stvořená pro začínající sportovce, jiná je uzpůsobena lyžařské rodině.

V lyžařském areálu Opálená v obci Pstruží mají snowpark

21. ledna 2010 11:41 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Lyžařský areál Opálená v obci Pstruží patří k nejmladším lyžařským vlekům v Beskydech. Jako jediný široko daleko má snowpark, který se teprve před pár dny otevřel. Ale i sjezdovky mají své nej. Patří k nejširším v okolí.

Lyžařský areál v Čeladné je ideální pro děti

19. ledna 2010 11:49 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Neumí ještě vaše ratolesti lyžovat? Nebo umí jen částečně, ale vy se je bojíte poslat na klasický vlek? Lyžařský areál Kociánka v Čeladné je pro začátečníky jako dělaný. Pro děti tady mají 150 metrů dlouhý kopec, na kterém vlek nahrazuje tažné lano.

Na Pustevnách vyrostla desítka soch

19. ledna 2010 8:20 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Sněhové království na Pustevnách je obrovským lákadlem pro turisty a v Beskydech už ho zná snad každý. Na letošní sochařské sympozium přijelo 36 umělců od nás i ze zahraničí. Ti vytesali 4 sochy ze sněhu a 7 z ledu. Na díla se přišlo podívat přes 10 tisíc lidí.

Nejen Paskov se potýká z nižšími příjmy z daní z nemovitosti

15. ledna 2010 11:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Propad obecního rozpočtu. Tato tři slova se v poslední době na obecních úřadech používají snad nejčastěji. Nejenže je nižší příliv peněz z daní z příjmu. Radní přichází i o finance, se kterými počítali z daní z nemovitostí. Třeba v obci Paskov s penězi počítali na opravu sokolovny, základní a mateřské školy. Teď musí finance složitě hledat jinde.

Ve Frýdku-Místku uklízejí parkoviště technické služby

15. ledna 2010 10:26 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Dvojnásobně vyšší částku než loni, tedy 4 miliony korun, letos vedení Frýdku-Místku investovalo do zimní údržby. Technické služby mají v terénu 6 bagrů a 20 lidí. V současné době uklízí parkoviště místo řidičů.

Zbudování centra zábavy ze stodoly v Rychalticích

15. ledna 2010 3:41 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

V Rychalticích na Frýdeckomístecku proměnili chátrající stodolu ve společenské centrum. Počítačová kavárna, klubovny a další místnosti jsou určeny hlavně dětem. To, aby smysluplně trávily volný čas, leží na srdci místnímu faráři. Postaral se proto o dotaci na přestavbu stodoly.

Bílá je špičkou mezi lyžařskými areály

14. ledna 2010 18:14 | Celý MS kraj | Michal Hulva

V roce čtyřiašedesát měli v Bílé v Beskydech jednu sjezdovku. Dnes mají čtyři a Bílá je největším lyžařským areálem na Severní Moravě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více