Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Netradiční svatomartinské oslavy v Čeladné

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Formou recese pojali v Čeladné svatomartinské oslavy. Víno i 17ti kilogramovou husu pokřtil „nejvrchnější lašský ministr" přestrojený za Benedikta 15. Zazněla také lašská hymna. Velkolepé hodování a veselí proběhlo v rámci dalšího zasedání lašské dubové lóže.

Tradiční Beskydské folkování dává šanci kapelám

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Největší účast za uplynulých 6 ročníků a zase o něco větší kvalita. Takový byl letošní ročník Beskydského folkování ve Frýdlantě nad Ostravicí, kde se předvedlo 8 kapel.

Po živelných katastrofách má nejvíce úlovků

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Po povodních nebo vichřici je prý možné najít ty nejlepší a nejkrásnější kusy vyplaveného nebo polámaného dřeva. Josef Kozel ze Skalice z nich pak vytváří skvostné dřevořezby nebo unikátní samorosty.

Na frýdlantskou vánoční výstavu přišlo kolem pěti tisíc lidí

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Skoro padesátka betlémů, desítky vánočních věnců, svíček a svátečních dekorací nabízela jedna z největších vánočních výstav v regionu. Ve Frýdlantě nad Ostravicí byla už po patnácté a přišlo se na ni podívat kolem pěti tisíc lidí.

Tradiční vánoční zvyky a výzdobu ukázali na fojtství

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jak kdysi vypadal štědrovečerní stůl, jaké tradice se udržovaly, jak se v minulosti zdobil stromeček a jak dnes? Netradičním srovnáním zahájili advent v obci Chlebovice na Frýdeckomístecku. Na zdejším včelařském fojtství připravila asi padesátka důchodců vůbec první ročník vánoční výstavy.

Na Hukvaldy šlo pět tisíc lidí

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jak se o minulém víkendu ukázalo, Hukvaldy jsou mezi lidmi z kraje velmi oblíbeným výletním místem. Na Ondřejskou pouť přišlo kolem pěti tisíc lidí. A bylo co shlédnout, ochutnat i zažít.

Mikuláš rozdával sladkosti na ledě

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Velmi netradičním způsobem slaví ve Frýdku-Místku Mikuláše. Ve Víceúčelové sportovní hale už pět let pořádají Mikuláše na ledě. Vstupenkou na akci je odpad. Pak už si účastníci pouze nasadí brusle a bruslí za Mikulášem, čertem a andělem.

Bára Basiková pomáhala rozsvítit frýdecký stromeček

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Bára Basiková a duo Těžkej Pokondr. To byla nejzvučnější jména letošního pátého ročníku akce Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb Mikuláš po Staročesku. Na místecké náměstí přišlo kolem 5000 lidí.

Na jarmarku se učí podnikat

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Opravdu netradičně se učí děti z Šenova podnikat, prodávat zboží a komunikovat s lidmi. Učitelé zdejší základní a mateřské školy totiž vymysleli, že vánoční jarmark budou připravovat pouze žáci. Místo vyučování vyrábí svíčky, věnce, cukroví, vše pak prodávají a z výtěžku si financují školní výlety nebo pomůcky.

Oprava střechy skončila vznikem knihovny

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jak se může oprava střechy změnit ve vybudování knihovny? Velmi jednoduše. Stačí mít dobrý záměr, schopné lidi a velkou snahu. Tak tomu bylo alespoň v obci Žabeň. Její vedení chtělo opravit střechu, do které zatékalo.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více