Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

V Dobré mají novou naučnou stezku

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Kdo chce poznat obci Dobrá, nemusí se do ní hned stěhovat, vyhledávat na internetu nebo v archivech. Stačí do ní vyrazit a jít po nové naučné stezce. Má 9 zastavení a mezi nimi třeba 330 let starou hospodu.

O benefiční koncert v bazilice byl obrovský zájem

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Naladit se do vánoční atmosféry a přispět na dobrou věc. To je hlavní smysl předvánočního benefičního koncertu, který už po 4. uspořádal Rotary klub Frýdek Místek. Letos se ho zúčastnilo asi 200 lidí, z nichž každý přispěl nějakou tou korunou na Dům pokojného stáří.

Vánoční koncert byl plný folklórních skupin

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Přehlídka folklórních souborů ze Lhotky a okolních obcí, ukázky vánočních tradic, vystoupení dětí z mateřské školy potěšily návštěvníky vánočního koncertu, který proběhl už po šesté v sále Obecního domu.

Jeden z nejmladších střihačů je z Beskyd

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Martin Foltýn z Nižních Lhot má teprve dvacet let a už je jedním z nejvyhledávanějších střihačů ovcí z Beskyd. Svou první ovci ostříhal poprvé před dvěmi lety.

Křest propagačních materiálů v Beskydském informačním centru

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Návštěvníci Beskyd a okolí Frýdku - Místku budou mít opět snadnější orientaci. Beskydské informační centrum pro ně totiž vydalo sérii propagačních a informačních materiálů, ze kterých si vybere snad každý. Pomůžou při hledání ubytování, představí vám místa, která stojí zato navštívit a nebo mezi nimi najdete i mapy pro pěší i cyklisty. Materiály pokřtila primátorka Frýdku - Místku Eva Richterová.

Slavnostní průvod zahájil tříkrálovou sbírku ve Frýdku-Místku

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Už pátým rokem pokračuje ve Frýdku - Místku pěkná tradice. Vánoční období završil také letos Tříkrálový průvod. Ohlásil tak všem dobře známou charitativní Tříkrálovou sbírku.

Na Bílé odstartovaly celosezónní lyžařské závody

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Prvního závodu sezóny pro ty nejmenší se zúčastnilo přes sto závodníků z celé Moravy. Desátý ročník závodů předžáků a přípravky v obci Bílá provázely vynikající lyžařské podmínky. Na SynotTip sport Cupu se nejlépe umístili místní ze ski Vítkovice Bílá.

Výstava současných i historických zbraní ve Frýdku-Místku

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ve Frýdecko-Místeckém muzeu mají unikátní výstavu. Ve vitrínách mají stovku zbraní, terčů nebo informace o vojenských a střeleckých spolcích. Zjistíte, jak se střílelo kdysi a jak se střílí dnes.

Lidé vyhledávají ještě větší mrazy, než jsou venku

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

I když venku panuje velká zima, lidé dobrovolně a rádi vyhledávají ještě větší mrazy. Minusové teploty, které mají léčebné účinky. Do ojedinělého beskydského rehabilitačního centra v Čeladné denně přijde na kúru v minus 120 stupních Celsia přes 50 lidí.

V Metylovicích jezdili ledovým korytem

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jednou velkou recesí byla jízda ledovým korytem v Metylovicích v podhůří Beskyd. Na letošní pátý ročník vyrazily všechny věkové kategorie. K účasti na akci potřebovali jen velkou pneumatiku a pevné nervy.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více