Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

U Smetanových sadů našli strážníci čtyři opuštěná štěňátka

10. září 2010 14:41 | Nový Jičín | Michal Polášek

Další případ lidské bezohlednosti hlásí novojičínští strážníci. Na popud obyvatel města vyjeli ve středu v poledne ke Smetanovým sadům. V zahradě tamní mateřské školky a o kousek dál na ulici Nerudova nalezli čtyři opuštěná štěňátka. Stačilo ale jen několik hodin a lidé si pejsky rozebrali.

Zachránáři cvičili zásah u hromadné nehody na D1

10. září 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Vloni otevřená dálnice D1 se pro záchranné složky stala od prvního dne jedním z vůbec nejrizikovějších míst na Novojičínsku. Minulý čtvrtek se proto rozhodli, že si vyzkouší ostrý zásah u hromadné dopravní nehody. Na dočasně uzavřeném úseku zasahovaly desítky hasičů, lékařů i policistů.

Zachránáři cvičili zásah u hromadné nehody na D1

9. září 2010 20:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

Vloni otevřená dálnice D1 se pro záchranné složky stala od prvního dne jedním z vůbec nejrizikovějších míst na Novojičínsku. Minulý čtvrtek se proto rozhodli, že si vyzkouší ostrý zásah u hromadné dopravní nehody. Na dočasně uzavřeném úseku zasahovaly desítky hasičů, lékařů i policistů.

Začínající zubaře v Novém Jičíně podpoří radnice

9. září 2010 16:47 | Nový Jičín | Michal Polášek

Až dvě stě tisíc na praxi, půjčku milión na vybavení ordinace a zajištění bytu nabízí Nový Jičín začínajícím zubařům. Situace v celém zemi je totiž kritická, většina stávajících zubařů stárne a mladých přibývá jen málo. Většina pacientů tak má problém změnit dentistu například poté, co se přestěhuje jinam.

Klub rodáků odhalil památník třem osobnostem Nového Jičína

9. září 2010 14:51 | Nový Jičín | Michal Polášek

Součástí víkendové slavnosti města bylo i odhalení pomníku třem významným rodákům na ulici Štefánikova u banky ČSOB. Právě v těchto místech byla kdysi ulička Ztracená, ve které se narodil jak budoucí automobilový manažer, tak i malíř či starosta Vídně. Pomník připravil Klub rodáků a přátel města.

Slavnost Nového Jičína připomněla 220 let od úmrtí vojevůdce Laudona

8. září 2010 12:17 | Nový Jičín | Michal Polášek

Největší kulturní a společenská akce roku, městská slavnost, letos připomněla 220 let od úmrtí jednoho z nejslavnější vojevůdců Evropy, Ernsta Gideona von Laudona. Přestože její průběh negativně poznamenalo deštivé a chladné počasí, sobotní program v centru a nedělní rekonstrukci bitvy o Bělehrad na Bochetě přilákal stejný počet návštěvníků jako vloni.

Novojičínská nemocnice rozšířila metody rehabilitační péče

8. září 2010 9:46 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pacienti s bolestmi zad nebo šíje z Novojičínska najdou nyní úlevu přímo v areálu novojičínské nemocnice. Zdravotnické zařízení rozšířilo metody rehabilitace o takzvané plynové injekce a baňkování. Nemocnice je nabízí jako jedna z mála v celé zemi.

Slavnost Nového Jičína připomněla 220 let od úmrtí vojevůdce Laudona

8. září 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Největší kulturní a společenská akce města, Slavnost Nového Jičína, letos připomněla 220 let od úmrtí jednoho z nejslavnější vojevůdců Evropy, Ernsta Gideona von Laudona. Přestože její průběh negativně poznamenalo deštivé a chladné počasí, sobotní program v centru a nedělní rekonstrukci bitvy o Bělehrad na Bochetě přilákal stejný počet návštěvníků jako vloni.

Výstava na Staré poště připomíná největší Laudonova vítězství

7. září 2010 16:52 | Nový Jičín | Michal Polášek

Vpředvečer městské slavnosti se na Staré poště otevřela výstava kopií nejcennějších vojenských plánů generála Laudona. Ty jsou stylizovány do netradiční podoby a provedou návštěvníka prakticky celou vojenskou kariérou největšího vojevůdce 18. století.

Aktuálně z Nového Jičína 7. 9. 2010

7. září 2010 16:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

1) O čtvrtinu méně mrtvých, více řidičů s alkoholem
2) Sportovní výsledky z fotbalu, hokeje a basketbalu

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více