Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Fotbalisté Nového Jičína porazili Petrovice, v divizi se jim daří

1. září 2010 16:28 | Nový Jičín | Michal Polášek

Podruhé před domácím publikem se v neděli představili fotbalisté TJ Nový Jičín. V bojovně laděném utkání proti Lokomotivě Petrovice viděli diváci jenom jediný gól domácích, zklamaní předvedenou hrou obou týmů ale určitě nebyli.

Víkendová městská slavnost připomene slavné rodáky a Laudona

1. září 2010 3:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

Je to tady, opět po roce bude Nový Jičín o víkendu slavit. Letošní městská slavnost se ponese v duchu připomínky slavných rodáků a 220 let od úmrtí slavného vojevůdce Ernsta Gideona von Laudona. Po letech se návštěvníci dočkají také atraktivní rekonstrukce bitvy, v neděli se bude na Bochetě dobývat Bělehrad.

Aktuálně z Nového Jičína 31. 8. 2010

31. srpna 2010 17:18 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Morový sloup oslavil přesně 300 let
2. Na náměstí se představí sociální služby
3. Děti se bavily na zábavném odpoledni v Žilině

Víkendová městská slavnost připomene slavné rodáky a Laudona

31. srpna 2010 17:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

Je to tady, opět po roce bude Nový Jičín o víkendu slavit. Letošní městská slavnost se ponese v duchu připomínky slavných rodáků a 220 let od úmrtí slavného vojevůdce Ernsta Gideona von Laudona. Po letech se návštěvníci dočkají také atraktivní rekonstrukce bitvy. V neděli se bude na Bochetě dobývat Bělehrad.

Na šermíře a hudbu na starojickém hradě přišly desítky lidí

31. srpna 2010 1:55 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přestože počasí nebylo o víkendu zrovna typicky letní, lidé si na hradě Starý Jičín užili příjemný konec prázdnin. V romantickém prostředí hradní zříceniny se hrály pohádky v podání šermířů za zvuků dobové hudby, děti se dokonce mohly do průběhu vystoupení také samy zapojit.

SVČ Fokus nabízí 80 kroužků, přibyla zumba či moderní tance

31. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přestože školní rok právě začíná, provoz v takzvaném Domečku, tedy Středisku volného času Fokus, startuje až s měsíčním zpožděním. Už teď je ale nejvyšší čas přemýšlet o zapsání dítěte nebo sebe do nějakého z osmi desítek kroužků. Mezi nimi nechybí novinky především pro milovníky pohybových aktivit.

SVČ Fokus nabízí 80 kroužků, přibyla zumba či moderní tance

30. srpna 2010 23:22 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přestože školní rok právě začíná, provoz v takzvaném Domečku, tedy Středisku volného času Fokus, startuje až s měsíčním zpožděním. Už teď je ale nejvyšší čas přemýšlet o zapsání dítěte nebo sebe do nějakého z osmi desítek kroužků. Mezi nimi nechybí novinky především pro milovníky pohybových aktivit.

Na šermíře a hudbu na starojickém hradě přišly desítky lidí

30. srpna 2010 17:41 | Nový Jičín | Michal Polášek

Přestože počasí nebylo o víkendu zrovna typicky letní, lidé si na hradě Starý Jičín užili příjemný konec prázdnin. V romantickém prostředí hradní zříceniny se hrály pohádky v podání šermířů za zvuků dobové hudby. Děti se dokonce mohly do průběhu vystoupení i samy zapojit.

Přednáška klubu rodáků seznámila s historií Smetanových sadů

30. srpna 2010 0:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Největší park ve městě, Smetanovy sady, prochází v současné době rekonstrukcí. O jeho historii se mluvilo ve středu odpoledne v městské baště. Návštěvníci přednášky se mohli dozvědět nejen to, že část parku byla původně hřbitovem, ale že na jeho úpravách se podílela také armáda.

Přednáška klubu rodáků seznámila s historií Smetanových sadů

29. srpna 2010 11:13 | Nový Jičín | Michal Polášek

Největší park ve městě, Smetanovy sady, prochází v současné době rekonstrukcí. O jeho historii se mluvilo ve středu odpoledne v městské baště. Návštěvníci přednášky se mohli dozvědět nejen to, že část parku byla původně hřbitovem, ale že na jeho úpravách se podílela i armáda.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více