Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

V galerii na Staré poště se ukáží unikátní Laudonovy plány

24. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Blíží se začátek letošní městské slavnosti, jejímu hlavnímu programu v sobotu 4. září bude předcházet otevření výstavy unikátních plánů a knih z pozůstalosti generála Laudona. Na Staré poště uvidí návštěvníci kopie cenných tiskovin, o kterých se historikové domnívali, že jsou navždy ztracené.

Novojičínské dětské oddělení je plné, úrazů přibylo dvojnásobně

23. srpna 2010 16:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Více než dvakrát více úrazů dětí zaznamenali v posledních dnech na dětském oddělení novojičínské nemocnice. Část z nich jsou přitom komplikované zlomeniny kostí, které vyžadují operaci. Podle lékařů je za vysokým počtem úrazů menší pohybová aktivity dětí či špatné vybavení pro pobyt venku.

Aktuálně z Nového Jičína 20. 8. 2010

23. srpna 2010 15:16 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Město získalo 40 milionů z evropských fondů
2. Nezaměstnanost mírně vzrostla, nejvíce jsou poptáváni lakýrníci
3. V Europe Direct vystavují práce dětí na téma drogy

Novojičínské dětské oddělení je plné, úrazů přibylo dvojnásobně

23. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Víc než dvakrát více úrazů dětí zaznamenali v posledních dnech na dětském oddělení novojičínské nemocnice. Část z nich jsou přitom komplikované zlomeniny kostí, které vyžadují operaci. Podle lékařů je za vysokým počtem úrazů menší pohybová aktivita dětí či špatné vybavení pro pobyt venku.

Plán na omezení provozu na dráze do Suchdola vyvolává odpor

20. srpna 2010 9:36 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ještě zcela nezmizely vzpomínky na vlaky jezdící z horního nádraží do Hostašovic a už se objevují signály, že by se měl omezit provoz na druhé trati do Suchdola. Ministerstvo dopravy chce s krajem jednat o zrušení málo vytížených spojů. Radnice a pravidelní cestující to ale odmítají.

Horká kaše na Skalkách nabídne muziku a tanec do rána

20. srpna 2010 9:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

Příznivci aktuálních hudebních trendů a tance až do svítání si v sobotu přijdou na své. Po roční pauze vynucené špatným počasím startuje o víkendu jubilejní desátý ročník Horké kaše na Skalkách. Vyhlášená taneční párty pod širým nebem potrvá až do nedělního rána.

Plán na omezení provozu na dráze do Suchdola vyvolává odpor

20. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ještě zcela nezmizely vzpomínky na vlaky jezdící z horního nádraží do Hostašovic a už se objevují signály, že by se měl omezit provoz na druhé trati do Suchdola. Ministerstvo dopravy chce s krajem jednat o zrušení málo vytížených spojů. Radnice a pravidelní cestující to ale odmítají.

Horká kaše na Skalkách nabídne muziku a tanec do rána

20. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Příznivci aktuálních hudebních trendů a tance až do svítání si v sobotu přijdou na své. Po roční pauze vynucené špatným počasím startuje o víkendu jubilejní desátý ročník Horké kaše na Skalkách v novém Jičíně. Vyhlášená taneční párty pod širým nebem potrvá až do nedělního rána.

Na změny v dopravě v Novém Jičíně si někteří řidiči nezvykli

19. srpna 2010 2:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Slovanská ulice a nová oblast v Loučce označená jako obytná zóna jsou části Nového Jičína, kde si podle městské policie stále část řidičů ještě nezvykla na nový systém parkování. Strážníci vše zatím řeší domluvou, od počátku září už ale může dojít také na pokuty.

Lesopark na Skalkách projde rozsáhlými úpravami

19. srpna 2010 0:13 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nové lavičky, lehátka, či dokonce imitace tee-pee, to vše a ještě mnoho dalších zajímavých novinek přibude během následujících tří let v lesoparku na Skalkách. První práce začaly už v předstihu na louce za letním amfiteátrem, radnice získala na úpravy rekreační oblasti dotaci z evropských fondů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více