Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Na změny v dopravě v Novém Jičíně si někteří řidiči nezvykli

18. srpna 2010 15:16 | Nový Jičín | Michal Polášek

Slovanskou a novou oblast označenou jako obytná zóna v Loučce. Podle městské policie si ale část řidičů ještě nezvykla na nový systém parkování v těchto oblastech. Strážníci vše zatím řeší domluvou, od počátku září už ale může dojít i na pokuty.

Lesopark na Skalkách projde rozsáhlými úpravami

18. srpna 2010 9:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nové lavičky, lehátka, či dokonce imitace tee-pee. To vše a ještě mnoho dalších zajímavých novinek přibude během následujících tří let v lesoparku na Skalkách. První práce začaly už v předstihu na louce za letním amfiteátrem. Radnice získala na úpravy rekreační oblasti dotaci z evropských fondů.

Aktuálně z Nového Jičína 17. 8. 2010

18. srpna 2010 9:41 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Město přispělo na pomoc zaplaveným
2. Do Beskyd přibyli další dva orli skalní
3. Premiéru v divizi fotbalisté doma prohráli

Vodní nádrž Čerťák ožila prvním ročníkem festivalu Pacholek

18. srpna 2010 9:39 | Nový Jičín | Michal Polášek

Teplé sobotní odpoledne si především mladí lidé zpestřili hudbou. U nádrže Čerťák připravili organizátoři z hudebního klubu Bar Bazar první ročník festivalu s netradičním názvem Pacholek. Tucet kapel zahrálo především alternativní formy rocku či folku.

Dopravní policisté z Novojičínska: každý den opilý řidič

18. srpna 2010 9:38 | Nový Jičín | Michal Polášek

O tom, že řidiči stále více ztrácejí zábrany, se mohou denně přesvědčovat dopravní policisté z Novojičínska. Není snad jediná policejní svodka, ve které by chyběl opilý řidič za volantem. Policisté se ale o prázdninách setkali i s dlouho nevídaným případem padělaného řidičského průkazu. Muž s ním jezdil téměř 20 let.

Vodní nádrž Čerťák ožila prvním ročníkem festivalu Pacholek

18. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Teplé sobotní odpoledne si především mladí lidé zpestřili hudbou, u nádrže Čerťák připravili organizátoři z hudebního klubu Bar Bazar první ročník festivalu s netradičním názvem Pacholek. Tucet kapel zahrálo především alternativní formy rocku či folku.

Dopravní policisté z Novojičínska: každý den opilý řidič

18. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

O tom, že řidiči stále více ztrácejí zábrany, se mohou denně přesvědčovat dopravní policisté z Novojičínska. Není snad jediná policejní svodka, ve které by chyběl opilý řidič za volantem. Policisté se ale o prázdninách setkali také s dlouho nevídaným případem padělaného řidičského průkazu, muž s ním jezdil téměř 20 let.

Interna má staronového primáře, bude řešit i personálie

12. srpna 2010 8:43 | Nový Jičín | Michal Polášek

Další personální změna nastala v novojičínské nemocnici. Na místo primáře interního oddělení se po více než roce vrací Roman Černohorský. Ten má před sebou úkol stabilizovat personální situaci poté, co mladí internisté v jiných nemocnicích vyhrožují odchodem, důraz chce klást také na prevenci.

Lidé mohou požádat úřady o zprostředkování kontaktu

12. srpna 2010 2:39 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novinku pro všechny, kteří se dlouho neviděli třeba se spolužáky nebo vzdálenými příbuznými, nabízejí radnice po celé zemi. Lidé mohou za poplatek požádat ministerstvo vnitra o takzvané zprostředkování kontaktu. Úředníci pak vyhledanou osobu osloví, zdali má zájem se žadateli ozvat.

Stezka ze Skalek na Čerťák kopíruje zaniklou polní cestu

12. srpna 2010 1:20 | Nový Jičín | Michal Polášek

Návštěvníci oblíbených rekreačních oblastí na Skalkách a vodní nádrže Čerťák se dočkali významného zlepšení. Radnice tam nechala obnovit dávno zaniklou polní cestu spojující tyto lokality, využít ji mohou jak chodci, tak také cyklisté.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více