Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Parkovací automat u tržnice zrychlil pohyb aut

12. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novinku zaznamenali na konci července řidiči zajíždějící na centrální parkoviště u městské tržnice v novém Jičíně. Původní parkovací systém, který se neobešel bez obsluhy pracovníkem, nahradila plně automatizovaná závora. Ta umožňuje zpoplatnit i ty motoristy, kteří zaparkovali s tím, že po otevření parkoviště ve večerních hodinách odjedou bez placení.

Rekonstrukce bitvy na Bochetě připomene Laudonovo vítězství

12. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Neděli 5. září dopoledne si do kalendářů zapíší všichni milovníci atraktivní podívané. Den po tradiční městské slavnosti se na Bochetě odehraje velká rekonstrukce bitvy o Bělehrad z roku 1789. Ustupující rakouskou armádu tehdy dokázal postavit na nohy generál Laudon, který rok nato zemřel v Novém Jičíně.

Park u zámku Kunín má opět plot a připravuje se na akce

11. srpna 2010 15:08 | Nový Jičín | Michal Polášek

Více než rok po bleskových povodních se zámecký park v Kuníně konečně dočkal nového plotu, který jej znovu oddělil od hlavní silnice. Nezůstalo ale jenom u toho, stavebníci dokončují novou zeď poblíž zámku. Tu si budou moci prohlédnout už návštěvníci mnoha akcí na konci léta.

Sociálněterapeutické dílny pořádaly setkání s rodiči

7. srpna 2010 5:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

Doslova narváno bylo před týdnem v prostorách sociálněterapeutických dílen Effatha v budově Základní školy Dlouhá 54. Pracovníci zařízení tam pořádali setkání klientů s rodiči a opatrovníky. Odlévala se tam mýdla či malovaly hrníčky.

Údržbu v novojičínských městských lesích obstará nový stroj

6. srpna 2010 0:56 | Nový Jičín | Michal Polášek

Užitečného pomocníka získaly novojičínské technické služby. Do parku víceúčelových vozidel přibyl univerzální stroj s několika výměnnými nástavci, které jsou určeny především pro práci v městských lesích. Město na jeho pořízení získalo téměř milionovou dotaci.

Rok po povodni: v Žilině stále chybí lávka pro pěší

6. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

V místní části Žilina jsou následky loňské povodně stále ještě dobře viditelné. Hlavní silnice přes obec vede nadále po provizorním mostě a lidem už více než rok chybí dvě lávky přes Jičínku. Stavba jediné náhradní se totiž zdržuje kvůli požadavkům na výšku lávky nad vodní hladinou.

Za Španělskou kaplí v Novém Jičíně vzniká odpočinková zóna

3. srpna 2010 15:26 | Nový Jičín | Michal Polášek

Další z řady letních staveb je zahájena v prostoru za Španělskou kaplí v Novém Jičíně. Až do září zde dělníci staví odpočinkovou zónu s lavičkami, dětským hřištěm a veřejnými toaletami. Úprav se letos dočká také vstup do Smetanových sadů, meteorologický domeček a také velký altán uprostřed parku.

Festival Jičínfest neohrozilo ani deštivé počasí

3. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Jedenáct amatérských a středně pokročilých kapel z Novojičínska si v pátek vyzkoušelo, jaké to je hrát na profesionálně připravené scéně před početnějším publikem. Amfiteátr na Skalkách hostil tradiční festival Jičínfest. Akci neohrozilo ani velmi nepříznivé počasí deštivého dne.

V Novém Jičíně se opravuje silnice 57, bude řada objížděk

3. srpna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zhruba měsíc komplikací čeká na řidiče ve městě. Páteřní silnice první třídy číslo 57 z Valašského Meziříčí do Opavy, která prochází napříč celým městem, se bude téměř v celé délce po etapách opravovat. Na řidiče čekají tři víkendové objízdné trasy, kamiony nebudou moct městem projíždět vůbec.

Kulturní magazín - srpen 2010

31. července 2010 20:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Sextet+ oslavil 4. narozeniny
2. Připomínka 220 let úmrtí Laudona
3. Divadelní předplatné na sezónu 2010/11

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více