Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Během prázdnin dávejte pozor na děti, vyzývají hasiči

11. června 2010 0:17 | Nový Jičín | Michal Polášek

Teplé počasí posledních dní už konečně dává jasnou představu, jak má vypadat léto. Prázdniny či dovolená jsou ale zdrojem mnoha nepříjemných rizik. Hasiči proto radí, aby byli lidé během léta ostražití a možným neštěstím předcházeli.

Terapeutické dílny Nový Jičín hledají další klienty

10. června 2010 16:19 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už více než tři měsíce fungují v prostorách základní školy Dlouhá 54 sociálně-terapeutické dílny pro mentálně postižené. Dveře zařízení jsou stále otevřené novým zájemcům. Nově se mohou hlásit i mladí lidé od 15 let věku.

Policisté a hasiči v nemocnici hromadně darovali krev

10. června 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Více než sto policistů a dobrovolných hasičů z Novojičínska se rozhodlo darovat krev. Transfúzní oddělení novojičínské nemocnice se tak po dva dny skoro nezastavilo. Pro lékaře jsou skupinové akce přínosem, většinou přijde zhruba polovina nových dárců.

Fotbalisté z Nového Jičína rozdrtili poslední Vratimov, čekají je poslední zápasy

10. června 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Duel třetího týmu s posledním viděl v neděli odpoledne letní stadion. Novojičínští fotbalisté potvrdili roli favorita a čtyřbrankovým rozdílem rozdrtili Vratimov. Do konce soutěže zbývají ještě tři mistrovská utkání.

Během prázdnin dávejte pozor na děti, vyzývají hasiči

9. června 2010 17:59 | Nový Jičín | Michal Polášek

Teplé počasí posledních dní už konečně dává jasnou představu, jak má vypadat léto. Prázdniny či dovolená jsou ale zdrojem mnoha nepříjemných rizik. Hasiči proto radí, aby byli lidé během léta ostražití a možným neštěstím předcházeli.

Jan Nepomucký, ochránce před povodněmi, je zpět v Novém Jičíně

9. června 2010 17:45 | Nový Jičín | Michal Polášek

Po půlroční náročné rekonstrukci se na křižovatku ulic Riegrova a Nábřežní vrátila vzácná socha Jana Nepomuckého. Tento světec má pro města zvláštní význam: měl by je chránit před velkou vodou. A proč to nefungovalo vloni při bleskové povodni? Existuje originální vysvětlení.

Kulturní magazín - červen 2010

9. června 2010 15:18 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Nová expozice o historii města
2. Jarní úspěchy Dětského pěveckého sboru Ondrášek
3. Program novojičínského léta a městské slavnosti

Novojičínská radnice vyhlásila sbírku klobouků do turistického centra

9. června 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Počátkem příštího roku se v Novém Jičíně otevře zbrusu nové návštěvnické centrum. Za více než 13 milionů korun bude opraven dům na Masarykově náměstí 29. Radnice tam plánuje otevřít malou expozici kloboučnictví. Vyhlásila proto sbírku nejen klobouků, ale i historických dokumentů vztahujících se k tradici výroby pokrývek hlavy ve městě.

Miroslava Janoušková vystavuje v Žerotínském zámku

8. června 2010 17:01 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nová galerie Žerotínského zámku hostí až do druhé poloviny srpna velkou výstavu volné tvorby výtvarnice Miroslavy Janouškové. Ta návštěvníkům představuje nejen obrazy, ale i plastiky. Expozici doplňují básně a fotografie Lenky Kobáskové-Mochnáčové a Romana Kobáska.

Novojičínská radnice vyhlásila sbírku klobouků do turistického centra

8. června 2010 16:44 | Nový Jičín | Michal Polášek

Počátkem příštího roku se ve městě otevře zbrusu nové návštěvnické centrum. Za více než 13 milionů korun bude opraven dům na Masarykově náměstí 29. Radnice tam plánuje otevřít malou expozici kloboučnictví. Vyhlásila proto sbírku nejen klobouků, ale i historických dokumentů vztahujících se k tradici výroby pokrývek hlavy ve městě.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více