Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Kunínský zámek patřil o víkendu svatebním inspiracím

25. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Barokní zámek v Kuníně by si v těchto dnech zasloužil spíše přídomek svatební. Během víkendu jej zaplnily tisíce květin, desítky svatebních šatů a samozřejmě korzující páry ve svatebním. Výstava Svatební inspirace zaujala návštěvníky natolik, že ji organizátoři museli prodloužit.

Nový Jičín se dočkal kompletní expozice o historii města

24. května 2010 1:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Sen mnoha historiků se konečně splnil. V úterý se v Žerotínském zámku v bývalý prostorách expozice dělnického hnutí otevřela druhá část expozice o historii Nového Jičína. Ta mapuje dějiny města v 19. a 20. století. Autoři expozice se nevyhnuli ani historickým osobnostem, které nadále mohou vyvolávat spory.

Pomoc postiženým nabízejí úřady, psychologové i dobrovolníci

22. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Polášek

V oblastech postižených povodněmi jsou v plném proudu úklidové práce. Obyvatelům ze zatopených nemovitostí nabízí pomocnou ruku jak psychologové, tak i úřady. Dary od dobrovolníků sbírá humanitární linka krajských hasičů.

Nový Jičín se dočkal kompletní expozice o historii města

20. května 2010 18:50 | Nový Jičín | Michal Polášek

Sen mnoha historiků se konečně splnil. V úterý se v Žerotínském zámku v bývalý prostorách expozice dělnického hnutí otevřela druhá část expozice o historii města. Ta mapuje dějiny města v 19. a 20. století. Autoři expozice se nevyhnuli ani historickým osobnostem, které nadále mohou vyvolávat spory.

Postižení ze speciálních škol z regionu soutěžili na Ranči Hermelín

20. května 2010 10:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Hry bez hranic, soutěž družstev žáků speciálních škol v regionu a studentů novojičínské Střední školy přídovědné a zemědělské, opět po roce zavítaly na Ranč Hermelín. Akce, které se zúčastnilo téměř 100 mladých lidí, si především klade za cíl vybudovat kontakty mezi zdravými a postiženými.

Božena Blahutová se dožila 100 let ve skvělé kondici

19. května 2010 20:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pevné zdraví, spousta životní energie a hlavně dobrá nálada, kterou by mohly závidět i současné mladé generace. To je vizitka obyvatelky Domova Paprsek Boženy Blahutové, která se v těchto dnech dožila neuvěřitelných 100 let. Přitom nadále chodí do města, prozpěvuje si a srší vtipem.

Na akademii novojičínského Fokusu se představilo 300 členů kroužků

19. května 2010 19:54 | Nový Jičín | Michal Polášek

Beskydské divadlo nabídlo opět po roce přehlídku toho nejlepšího z činnosti Střediska volného času Fokus. Na pódiu či při přípravách tradiční akademie se vystřídala téměř třetina členů všech kroužků. Aktivity "domečku" představila také výstava fotografií či výrobků v předsálí.

Veletrh Novojičínska nabídl přes 70 vystavovatelů z města i okolí

19. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Po oba víkendové dny patřil novojičínský zimním stadión a také okolní sportovní areál tradičnímu Veletrhu Novojičínska. Své stánky na něm představilo přes 70 firem či organizací nabízejících nejrůznější služby či výrobky. Podnikatelé z okolních regionů berou veletrh jako možnost proniknout i na místní trh.

Veletrh Novojičínska nabídl přes 70 vystavovatelů z města i okolí

18. května 2010 16:10 | Nový Jičín | Michal Polášek

Po oba víkendové dny patřil novojičínský zimním stadión a také okolní sportovní areál tradičnímu Veletrhu Novojičínska. Své stánky na něm představilo přes 70 firem či organizací nabízejících nejrůznější služby či výrobky. Podnikatelé z okolních regionů berou veletrh jako možnost proniknout i na místní trh.

Hladina Jičínky v Žilině a Životicích klesla, déšť ale neustává

18. května 2010 15:33 | Nový Jičín | Michal Polášek

Úterní dopoledne přineslo úlevu především obyvatelům poblíž Jičínky. Kvůli neustálému poklesu hladiny řeky se postupně snížily stupně nebezpečí. Na radnice dále pracuje povodňová komise, meteorologové totiž stále varují před možností zvýšení hladin. Déšť má ustat až v noci na středu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více