Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Voda se vylila z Odry do polí, Lubina ohrožovala Vlčovice

18. května 2010 10:24 | Nový Jičín | Michal Polášek

Problémy s velkou vodou se v pondělí objevily také podél řeky Odry. Ta se poblíž Bernartic vylila do lesů a polí. Voda z Jičínky se ještě ráno převalovala na silnici v Životicích u Nového Jičína. Rozbouřená Lubina zase zatopila jednu z ulic v kopřivnické místní části Vlčovice.

Životice a Žilina jsou v pohotovosti, Jičínka se vylila z břehů

18. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nejhůře postiženými oblastmi kolem řeky Jičínky byla v neděli a v pondělí ráno místní část Žilina a hlavně Životice u Nového Jičína. Hladina vody po několikanásobné kulminaci začala po pondělním poledni naštěstí klesat.

Voda se vylila z Odry do polí, Lubina ohrožovala Vlčovice

18. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Problémy s velkou vodou se v pondělí objevily také podél řeky Odry. Ta se poblíž Bernartic vylila do lesů a polí. Voda z Jičínky se ještě ráno převalovala na silnici v Životicích u Nového Jičína. Rozbouřená Lubina zase zatopila jednu z ulic v kopřivnické místní části Vlčovice. Celou videoreportáž najdete zde.

Hladina Jičínky v Žilině a Životicích klesla, déšť ale neustává

18. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Úterní dopoledne přineslo úlevu především obyvatelům poblíž Jičínky. Kvůli neustálému poklesu hladiny řeky se postupně snížily stupně nebezpečí. Na radnici dále pracuje povodňová komise, meteorologové totiž stále varují před možností zvýšení hladin.

Životice a Žilina jsou v pohotovosti, Jičínka se vylila z břehů

17. května 2010 19:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

Neustávající déšť v neděli značně zvýšil hladinu řeky Jičínky. Nejhůře postiženými oblastmi byla navečer a v pondělí ráno místní část Žilina a hlavně Životice u Nového Jičína. Hladina vody po několikanásobné kulminaci začala po pondělním poledni naštěstí klesat.

V Životicích čerpají vodu ze sklepů, radnici potrápily mosty

17. května 2010 15:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Natřikrát kulminovala voda v řece Jičínce v Životicích u Nového Jičína. Žádná obytná část domů ale naštěstí zasažena nebyla, v několika domech se pouze čerpá voda ze sklepů. Silnice přes obec do Nového Jičína je již průjezdná.

V Novém Jičíně a Životicích dosahovala voda ke břehům už včera večer

17. května 2010 11:16 | Nový Jičín | Michal Polášek

Na řece Jičínce byl v 18.00 vyhlášen 3. stupeň povodňové aktivity. Nejhorší situace panovala na hranici novojičínské místní části Žilina a Životic u Nového Jičína a na konci Životic. Obavy vyvolávala také retenční nádrž pod Starým Jičínem, voda se ale přes její hráz nepřelila. Novojičínské technické služby zahájily vydávání pytlů s pískem.

V Životicích čerpají vodu ze sklepů, radnici potrápily mosty

17. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Natřikrát kulminovala voda v řece Jičínce v Životicích u Nového Jičína. Žádná obytná část domů ale naštěstí zasažena nebyla, v několika domech se pouze čerpá voda ze sklepů. Silnice přes obec do Nového Jičína je již průjezdná. Celou videoreportáž najdete zde.

V Novém Jičíně a Životicích dosahovala voda ke břehům už včera večer

17. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Na řece Jičínce byl včera v 18.00 vyhlášen 3. stupeň povodňové aktivity. Nejhorší situace panovala na hranici novojičínské místní části Žilina a Životic u Nového Jičína a na konci Životic. Obavy vyvolávala také retenční nádrž pod Starým Jičínem, voda se ale přes její hráz nepřežila. Novojičínské technické služby zahájily vydávání pytlů s pískem. Celou videoreportáž najdete zde.

Novojičínská hala ABC představila technické obory středních škol

15. května 2010 11:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Stabilní poptávku firem po technicky vzdělaných odbornících si klade za cíl naplnit každoroční přehlídka technických profesí v hale ABC. Také letos začala dva dny před Veletrhem Novojičínska. Žákům osmých tříd se na ní představily všechny technické střední školy v regionu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.


ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více