Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Úspěšní tanečníci se předvedli na prknech Beskydského divadla

5. května 2010 19:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Po dva večery minulý týden patřila scéna Beskydského divadla mladým tanečníkům ze Základní umělecké školy. Taneční obor se může pochlubit úspěchem na krajské postupové přehlídce. Žáci třetího ročníku se probojovali do celostátního kola.

Sportovní magazín - květen 2010

5. května 2010 17:26 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. basketbal
2. kopaná
3. házená
4. KVS Laguna

Výstava na baště přibližuje osobnost blízkého rodáka-misionáře

5. května 2010 17:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

U nás nepříliš známý rodák z nedalekého Suchdola David Zeisberger (čteme cajsbergr) je tématem výstavy v prostorách městské bašty. Tento duchovní Jednoty bratrské se proslavil hlavně svou misijní činností mezi domorodci v severní Americe. Založil tam i několik křesťanských komunit.

Škola Komenského 66 nabídla budoucím prvňáčkům speciální kurz

5. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zajímavou novinku zavedla základní škola Komenského 66 v Novém Jičíně. Budoucí prvňáčci mohli absolvovat pět lekcí speciálního kurzu, který má děti hravou formou připravit na náročný přechod do školních lavic. Nabídku využila zhruba třetina rodičů.

Mošnovské letiště pořídilo moderní hasičskou techniku

5. května 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Opět o něco bezpečnější je krajské letiště v Mošnově. Z peněz Evropské unie přibyla hasičům a ostraze moderní technika, se kterou se tento důležitý dopravní terminál vyšvihl na úroveň pražské Ruzyně. Hasiči si nejvíce považují speciálního zásahového automobilu za 26 milionů korun.

Mošnovské letiště pořídilo moderní hasičskou techniku

4. května 2010 15:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Opět o něco bezpečnější je krajské letiště v Mošnově. Z peněz Evropské unie přibyla hasičům a ostraze moderní technika, se kterou se tento důležitý dopravní terminál vyšvihl na úroveň pražské Ruzyně. Hasiči si nejvíce považují speciálního zásahového automobilu za 26 milionů korun.

Škola Komenského 66 nabídla budoucím prvňáčkům speciální kurz

4. května 2010 15:08 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zajímavou novinku zavedla základní škola Komenského 66. Budoucí prvňáčci mohli absolvovat pět lekcí speciálního kurzu, který má děti hravou formou připravit na náročný přechod do školních lavic. Nabídku využila zhruba třetina rodičů.

Oslavy jara vylákaly do novojičínských ulic stovky lidí

4. května 2010 14:50 | Nový Jičín | Michal Polášek

Centrum města se v pátek odpoledne opět po roce zaplnilo velkým množství lidí. Noc z 30. dubna na 1. května je totiž tradičně spojena s pálením čarodějnic. Program nabídlo muzeum, Městské kulturní středisko a hlavně podnikatelé na ulicích Žerotínova a Dobrovského. Ti tvrdí, že letošní ročník asi nejvíce poznamenala krize.

V Kuníně se odehraje rekonstrukce historické bitvy

3. května 2010 14:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zámek v Kuníně se o tomto víkendu stane centrem pro všechny milovníky živě podané historie. V jeho parku se odehraje rekonstrukce historické bitvy z roku 1160, při které získal svůj erb rod Harrachů. Večer pak ukončí koncert barokní hudby ze sbírek tohoto slavného česko-rakouského rodu.

Nový Jičín se prezentoval na veletrhu v partnerském Görlitz

3. května 2010 10:04 | Nový Jičín | Michal Polášek

Město Nový Jičín se během uplynulého víkendu prezentovalo v zahraničí. Spolu s německým partnerským městem Görlitz, městem Frýdek-Místek a Regionem Beskydy vytvořilo společnou expozici na mezinárodním veletrhu Konventa v německém Löbau. Regionální veletrh navštívilo 23 tisíc lidí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více