Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Novojičínský Fokus hostil setkání fanoušků sci-fi a fantasy

10. března 2010 17:15 | Nový Jičín | Michal Polášek

Vědecko-fantastická literatura či seriály, počítačové a deskové hry nebo workshopy. To vše čekalo na účastníky už třetího ročníku akce s názvem Cravatacon, která proběhla během víkendu ve Středisku volného času Fokus. Sjeli se na ní fanoušci z celé země a také zahraničí.

Terapeutické dílny doplňují nabídku pro mentálně postižené

10. března 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novou službu pro mentálně postižené spustila od počátku března Slezská diakonie v Novém Jičíně. S podporou radnice otevřela v budově Základní školy Dlouhá 54 sociálně-terapeutické dílny pro mentálně postižené ve věku od 18 do 60 let.

Aktuálně z Nového Jičína 9. 3. 2010

9. března 2010 16:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Na Novojičínsku asi řádí žhář, podpálil už 2 stohy
2. Město hledá sociální osobnosti letošního roku
3. Skauti chtějí zapojit rodiče do stavby nové budovy

Terapeutické dílny doplňují nabídku pro mentálně postižené

9. března 2010 16:18 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novou službu pro mentálně postižené spustila od počátku března Slezská diakonie. S podporou radnice otevřela v budově Základní školy Dlouhá 54 sociálně-terapeutické dílny pro mentálně postižené ve věku od 18 do 60 let. Ve městě sice už fungují dva denní stacionáře, pracovní uplatnění zde ale zatím klienti nenacházeli.

V bývalé mateřské školce v Novém Jičíně vzniklo Rodinné centrum

8. března 2010 21:02 | Nový Jičín | Michal Polášek

Rodiče s dětmi nebo i jen nastávající maminky mají ve městě novou přiležitost, jak strávit volný čas a třeba se i něco dozvědět. V prostorách bývalé mateřské školky na ulici Máchova vzniklo Rodinné centrum. To chce s podporou grantů nabízet nejen hernu pro děti, ale také kurzy či přednášky.

Novojičínský nadšenec si skládá téměř celý automobil

8. března 2010 16:48 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velký sen motoristického fanouška si v současné době plní František Matyáš. Od podzimu skládá ve své garáži sportovní vozidlo zvané roadster. Většinu komponent si přitom musí vyrobit sám. Na silnice by chtěl vyjet už v průběhu jara.

Rekordní počet bakalářů chce studovat dál, mezi nimi i 3 sestry

8. března 2010 9:40 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská pobočka Vysoké školy podnikání se i přes hospodářskou krizi těší velkému zájmu studentů. Ve čtvrtek promovalo v Beskydském divadle 66 bakalářů, kteří vystudovali při zaměstnání. Mezi nimi i dvě sestry, které spolu s třetí sourozenkyní na denním studiu pokračují dál v magisterském stupni. V historii školy jsou tři současně studující sourozenci výjimkou.

Novojičínská radnice vyhlásila třetí kolo výzvy na regenaci sídliště

8. března 2010 8:10 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už během letošního léta se začne realizovat rozsáhlý projekt regenerace největšího sídliště v Novém Jičíně kolem ulice Dlouhá. Takzvaný Integrovaný plán rozvoje města vstupuje letos do další fáze. Radnice vyhlásila třetí kolo výzvy pro majitele domů. Ti mohou znovu zkusit předložit svůj projekt třeba na opravu fasády, výměnu oken či střech.

Novojičínská radnice vyhlásila třetí kolo výzvy na regenaci sídliště

5. března 2010 16:48 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už během letošního léta se začne realizovat rozsáhlý projekt regenerace největšího sídliště ve městě kolem ulice Dlouhá. Takzvaný Integrovaný plán rozvoje města vstupuje letos do další fáze. Radnice vyhlásila třetí kolo výzvy pro majitele domů. Ti mohou znovu zkusit předložit svůj projekt třeba na opravu fasády, výměnu oken či střech.

Sportovní magazín - březen 2010

5. března 2010 16:34 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Body fitness
2. Atletika
3. Oddíl kuželek
4. Oddíl zápasu
5. Hokejová hymna

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více