Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Rekordní počet bakalářů chce studovat dál, mezi nimi i 3 sestry

5. března 2010 15:24 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská pobočka Vysoké školy podnikání se i přes hospodářskou krizi těší velkému zájmu studentů. Ve čtvrtek promovalo v Beskydském divadle 66 bakalářů, kteří vystudovali při zaměstnání. Mezi nimi i dvě sestry, které spolu s třetí sourozenkyní na denním studiu pokračují dál v magisterském stupni. V historii školy jsou tři současně studující sourozenci výjimkou.

Letošní Jičínfest nabídne spoustu změn a novinek

4. března 2010 14:20 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve zcela novém kabátě se letos představí festival Jičínfest. Přehlídka začínajících kapel rozšíří svou působnost na celé Novojičínsko a nově se bude hrát na dvou pódiích. Kapely se mohou přihlašovat už od tohoto týdne.

Ve středisku Europe Direct jsou k vidění Beskydské střípky

3. března 2010 14:20 | Nový Jičín | Michal Polášek

Profesionální snímky beskydské přírody vystavuje v chodbě mezi informačním centrem a střediskem Europe Direct fotograf Petr Šigut. Záběry vznikly během posledních několika let. Pro pořízení některých z nich musel autor v přírodě dokonce nocovat.

V Žerotínském zámku se mluvilo o armádě doby napoleónské

2. března 2010 19:30 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zájemci o vojenskou historii se sešli ve čtvrtek odpoledne v Žerotínském zámku. Historik Karel Sáček tam v podrobné přednášce seznámil diváky s dvě stě let vzdálenou dobou napoleónských válek. Jeho výklad se zaměřil na běžný život vojáka rakouské armády. Ten se v mnohém lišil od současnosti.

Na městském plese ocenili sportovce Nového Jičína za rok 2009

2. března 2010 19:27 | Nový Jičín | Michal Polášek

Jednou z největších kulturních událostí počátku roku je už tradičně městský ples. Ten letošní se konal v pátek a byli při něm jako vždy vyhlášeni nejlepší sportovci, trenéři a kolektivy za uplynulý rok. Nejvyšší titul "rytíř sportu" připadl letos hned dvěma dlouholetým trenérům.

Aktuálně z Nového Jičína 2. 3. 2010

2. března 2010 17:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Téměř polovina řidičů parkuje bez platné karty
2. Tání sněhu zvýšilo hladinu řek na Novojičínsku
3. Závěr zimní sezóny zpestří maškarní na lyžích

V novojičínském hotelu Praha soutěžili mladí barmani

1. března 2010 10:49 | Nový Jičín | Michal Polášek

Téměř 40 mladých barmanských nadějí z celé země i ze Slovenska se ve středu sjelo do hotelu Praha. Střední škola hotelnictví a gastronomie tam pořádala už desátý ročník soutěže "O putovní pohár ředitelky školy". Výkony soutěžících hodnotil i barmanský mistr světa Vladimír Baňák.

Pomník třem novojičínským rodákům dostává konkrétní obrysy

1. března 2010 10:48 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nedávno zrekonstruované prostranství na křižovatce ulic Štefánikova a 5. května bude ještě letos doplněno o další umělecké dílo. Na místě, kde se v 19. století narodili tři významní rodáci, bude zřejmě koncem prázdnin odhalen pomník. Jeho autorem je místní výtvarník Jan Zemánek.

Základní škola Jubilejní prošla modernizací za 10 milionů

28. února 2010 8:56 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zbrusu nové počítače, interaktivní tabule či vybavení učeben, tím vším se může pochlubit Základní škola Jubilejní v Novém Jičíně. Na obou pracovištích školy se prostavělo téměř 10 milionů korun v rámci projektu "Škola 21. století." Výuku žáků obohatily elektronické učebnice a moderní výukový software. Největším trumfem školy je ale bohatě vybavená hudebna.

Pachatelé loupeží na Novojičínsku skončili za mřížemi

26. února 2010 11:33 | Nový Jičín | Michal Polášek

Jen devět dnů trvalo novojičínským policistům dopadení trojice mužů, kteří od začátku února přepadli celkem čtyři provozovny na Novojičínsku a jednu na Slovensku. Při poslední výpravě do herny ve Fulneku jim ale nepřálo štěstí. Policisté je při noční razii na silnicích bez odporu zatkli.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více