Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Mladá novojičínská výtvarnice otevřela vlastní galerii

19. února 2010 18:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

V domě na ulici 5. května se v úterý večer otevřela zbrusu nová galerie na území města. Za odvážným počinem stojí mladá místní grafička Radana Pavelková, která chce dát prostor především začínajícím umělcům. První výstavu dala dohromady z vlastních ilustrací.

Novojičínské hokejové naděje mají vlastní klubovou hymnu

19. února 2010 18:12 | Nový Jičín | Michal Polášek

Mladí hokejisté budou od středy nastupovat na led za zvuků nové klubové hymny. Tu natočila známá hudební skupina Arakain. Hokejová hymna se slavnostně předávala před utkáním mužů s Hodonínem.

Zastupitelé Hodslavic nepodpořili obnovu trati do Hostašovic

19. února 2010 17:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

Necelý týden po jednání novojičínských zastupitelů o osudu povodní zničené trati do Hostašovic se nad stejným tématem sešli v nedalekých Hodslavicích. Zatímco část obyvatel obce žádá obnovení trati, druhá je proti. Rozkol se projevil na středečním emotivním jednání obecního zastupitelstva.

Novojičínští policisté hodnotili loňský rok a udíleli ocenění

17. února 2010 16:11 | Nový Jičín | Michal Polášek

Poprvé v historických prostorách Žerotínského zámku se v úterý odpoledne sešli policisté z celého Novojičínska. Na každoročním slavnostním shromáždění se nejen bilancoval loňský rok, ale také vyhlašovali nejlepší pracovníci. Ocenění si odneslo 13 mužů v uniformách i v civilu.

Aktuálně z Nového Jičína 16. 2. 2010

17. února 2010 9:47 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Policisté opět přistihli opilé řidiče autobusů
2. Počet nakažených prasečí chřipkou nestoupá
3. Na Laudona se vzpomínalo také v sobotu

Školáci z Dlouhé se na Svinci učí lyžovat

16. února 2010 17:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ideálního počasí pro zimní sporty si užívají žáci 2. a 3. tříd ze základní školy Jubilejní, pracoviště na Dlouhé. Na místní sjezdovce Svinec je učitelé seznamují se základy lyžování. Kurz nazvaný "Lyžáček" probíhá celý tento týden.

Nový Jičín je historickým městem kraje

16. února 2010 17:40 | Nový Jičín | Michal Polášek

Město Nový Jičín zvítězilo v krajském kole prestižní soutěže o titul nejkrásnějšího historického sídla. Podle vedení radnice je to nejen kvůli rekonstrukci náměstí, ale i dalších prostranství v centru. Město postoupilo do celostátního kola, kde se chce jako první pokusit obhájit vítězství z roku 2001.

Lidé z Bludičky chtějí obnovit povodní zničený kříž

15. února 2010 19:06 | Nový Jičín | Michal Polášek

Více než 140 let zdobil prostranství před kaplí svatého Michala v místní části Bludovice kříž. Velká voda jej ale povalila a jeho zbytky skončily nedopatřením na skládce. Občanské sdružení Bludička ale uspořádalo sbírku na postavení nového kříže. Ten by měl být odhalen při prvním výročí povodně.

Zastupitelé opět trvají na trati, kraj je proti

15. února 2010 1:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už potřetí projednávali novojičínští zastupitelé budoucnost železniční trati z horního nádraží do Hostašovic. A potřetí potvrdili své stanovisko, podle kterého požadují její opravu. Náměstek hejtmana Miroslav Novák ale tvrdí, že kraj nemůže dlouhodobě garantovat provoz.

Volejbalistky z gymnázia vyhrály republiku a jedou do Číny

14. února 2010 18:16 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velký sportovní úspěch si připsalo na své konto novojičínské gymnázium. Volejbalistky po triumfu v krajském a oblastním kole zvítězily i v celostátním klání středních škol. Titul mistryň znamená také pozvánku na světové finále do Číny. I přes prvotní problémy se sháněním peněz nakonec dívky do Asie pojedou.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více