Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Noční požár v Máji zřejmě založili zloději

14. února 2010 18:11 | Nový Jičín | Michal Polášek

Požár, který vypukl ve čtvrtek nad ránem v obchodním středisku Máj, mají zřejmě na svědomí pachatelé předchozího vloupání. Případ už vyšetřují policisté. Hasiči museli ze silně zakouřeného objektu evakuovat čtyřčlennou rodinu.

MammoCentrum se přestěhovalo a zmodernizovalo provoz

14. února 2010 17:54 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve zcela přestavěných prostorách bývalého výměníku na ulici Dvořákova zahájilo provoz novojičínské MammoCentrum. Zařízení, které se zaměřuje především na vyšetření rakoviny prsu, se na přelomu roku přestěhovalo z nedalekého Med centra. Novinkou je plně digitalizovaný provoz.

Zastupitelé opět trvají na trati, kraj je proti

14. února 2010 17:23 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už potřetí projednávali novojičínští zastupitelé budoucnost železniční trati z horního nádraží do Hostašovic. A potřetí potvrdili své stanovisko, podle kterého požadují její opravu. Náměstek hejtmana Miroslav Novák ale tvrdí, že kraj nemůže dlouhodobě garantovat provoz. Autobusy by totiž podle kraje byly až pětkrát levnější než málo využívané vlaky.

Skauti z Pagody uspořádali svůj první ples

11. února 2010 0:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Plesová sezóna je v plném proudu. Vůbec poprvé zorganizovali vlastní ples novojičínští skauti ze střediska Pagoda. V kulturním domě ve Starém Jičíně se v sobotu večer sešly více než dvě stovky skatů či jejich sympatizantů.

Skauti z Pagody uspořádali svůj první ples

9. února 2010 19:58 | Nový Jičín | Michal Polášek

Plesová sezóna je v plném proudu. Vůbec poprvé zorganizovali vlastí ples novojičínští skauti ze střediska Pagoda. V kulturním domě ve Starém Jičíně se v sobotu večer sešly více než dvě stovky skatů či jejich sympatizantů.

Aktuálně z Nového Jičína 9. 2. 2010

9. února 2010 19:55 | Nový Jičín | Michal Polášek

1) Nemocnice požádala o garanci za úvěr
2) Výzva lidem, kteří používají zapůjčenou techniku
3) První letošní jednání zastupitelstva

Zvířecí nemocnice prochází rekonstrukcí a rozšířením

9. února 2010 19:53 | Nový Jičín | Michal Polášek

Rozšíření kapacit a přizpůsobení se všem volně žijícím zvířatům. To je cíl celoroční rekonstrukce, která začala v listopadu ve Stanici pro volně žijící živočichy v Bartošovicích. Práce se nezastavily ani v zimě, dělníci staví nové voliéry a opravují staré.

Představitelé církví se sešli s vedením města

9. února 2010 19:50 | Nový Jičín | Michal Polášek

Opět po roce se zástupci církví na území města setkali s vedením novojičínské radnice. Tématem schůzky bylo nejen bilancování loňského roku, hlavně pak období povodní, ale také nápady na další spolupráci. Jedním z nich je třeba založení terapeutické skupiny pod názvem Anonymní alkoholici.

Další orel ze záchranného programu uhynul

8. února 2010 11:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Smolné období prožívají novojičínští ochránci přírody. Na konci roku uhynul už třetí orel vypuštěný do přírody v rámci programu návratu tohoto kriticky ohroženého dravce do Beskyd. Nedávno se zase odmlčela satelitní vysílačka dalšího orla. Projekt bude přesto pokračovat, navíc o rok déle, než se původně plánovalo.

Klub rodáků je novým nájemcem městské bašty

8. února 2010 0:41 | Nový Jičín | Michal Polášek

Prostory městské bašty v Novém Jičíně mají od počátku února nového nájemce. Jedna z nejlépe dochovaných součástí městského opevnění dostala během podzimu zbrusu novou střechu a teď ji bude obývat Klub rodáků a přátel města. Jeho vedení slibuje, že pravidelné výstavy či akce v historických prostorách zachová.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více