Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Pěstounská rodina ze Slezské Ostravy se postarala už o 11 dětí

24. ledna 2024 16:45 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Díky pěstounské péči na přechodnou dobu nemusí být v Ostravě děti umisťovány do ústavů. Mezi krátkodobými pěstouny je také Iva Janečková ze Slezské Ostravy, která se se svým manželem pěstounství věnuje už devět let. Za tu dobu prošlo manželům rukama 11 dětí.

Novinkou Zoo Ostrava jsou kriticky ohrožené ryby i zimní prohlídky bonsají

24. ledna 2024 16:15 | Celý MS kraj | Michal Slonina

V zázemí ostravské zoo se začátkem roku narodilo osm kriticky ohrožených ryb ze Sulawesi. Není to ale jediná letošní novinka. Od února nabídne Zoo Ostrava zájemcům komentované prohlídky kolekce bonsají, která je jinak v tomto období veřejnosti nepřístupná. Díky tomu mohou návštěvníci zastihnout bonsaje ještě v květu.

Slezskoostravští dobrovolní hasiči svolali valné hromady, tématem byly i oslavy 130 let

24. ledna 2024 15:45 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Sbory dobrovolných hasičů ze Slezské Ostravy se po roce opět sešly na valných hromadách, kde hasiči zhodnotili uplynulý rok a projednali plány na ten letošní. Dva sbory na výročních valných hromadách oslavily 130 let od svého založení.

Aleš Loprais se vrátil z Dakaru domů, ve Frenštátě ho čekalo velké přivítání

24. ledna 2024 15:00 | Celý MS kraj | Michal Slonina

Aleš Loprais. To je jméno, které není třeba v závodním světě představovat. Ze slavného závodu terénních vozidel Rallye Dakar si letos přivezl druhé místo a doma ve Frenštátě pod Radhoštěm ho po návratu čekalo velké přivítání.

Ostravská zoo nově zpřístupnila sbírku bonsají i v zimě, návštěvníci je tak uvidí kvést

23. ledna 2024 13:45 | Ostrava-město | Michal Slonina

Botanické zázemí ostravské zoo disponuje dvěma hektary skleníků, které jsou od dubna do prosince přístupné veřejnosti. Mimo toto období byly skleníky uzavřené. Zoo Ostrava ale skleníkový areál letos nově zpřístupní dříve. Důvodem je kolekce bonsají, které tak mohou návštěvníci zažít v květu.

Slezskoostravská radnice je už 66 let kulturní památkou, původní radnice ale stála jinde

16. ledna 2024 18:30 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Na konci minulého roku byla v Ostravě věnována velká pozornost budově Nové radnice, která je nově národní kulturní památkou. Pozornost si ale zaslouží i radnice Slezské Ostravy, která je další ostravskou významnou historickou stavbou. Pod památkovou ochranou je už 66 let.

Michálkovická ulice má nové osvětlení, nová technologie reaguje na aktuální světelné podmínky

16. ledna 2024 18:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

O rekonstrukcích na Michálkovické ulici jsme vás v minulém roce průběžně informovali. Ulice má nový povrch, chodníky i zastávky hromadné dopravy. Koncem roku došlo i na výměnu veřejného osvětlení, které je nyní úspornější a zajišťuje lepší bezpečnost.

Slezská Ostrava navýšila kapacitu Senior Taxi, místo jednoho taxi nově jezdí dvě

16. ledna 2024 17:30 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Slezská Ostrava má nové vozidlo Senior Taxi. Jedno už totiž nestačí. Slezskoostravská radnice jeho nasmlouváním reaguje na zvyšující se poptávku po této službě. Obě vozidla jsou k dispozici seniorům i zdravotně postiženým.

Halda Ema už není aktivní haldou. V budoucnu možná bude přístupná i mimo značené trasy

9. ledna 2024 17:30 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Halda Ema je nejvýraznějším bodem Slezské Ostravy i celého města. Nabízí výhled na velkou část Ostravy, Beskydy i Hlučínskou pahorkatinu, a je proto oblíbeným vyhlídkovým místem a častým cílem výletů. V současnosti halda přechází z uhelného režimu do režimu turistického a turisté ji tak možná brzy budou moct navštěvovat bez omezení.

Hráči Baníku letos poprvé vyběhli na hřiště. Novou posilou týmu je Matúš Rusnák z Žiliny

9. ledna 2024 16:30 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Na Slezskoostravských Bazalech se po krátké zimní přestávce znovu hrál fotbal. Zátěžové testy už mají hráči fotbalového klubu Baník Ostrava za sebou. V pátek vyběhli poprvé v tomto roce na hřiště. První trénink odstartoval ostrou zimní přípravu.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více