Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Senioři ze Slezské Ostravy oslavili masopust v Kulturním domě Muglinov

Senioři ze Slezské se letos v hojném počtu opět sešli na masopustu v Muglinově, který pro ně každoročně pořádá město ve spolupráci s obvodem Slezská Ostrava. Nechyběly masky, maškary, hudba, ani pohoštění.

Operní akademie Ostrava připravila nové pohádkové představení pro celou rodinu

20. února 2024 17:45 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Operní akademie Ostrava připravila v únoru novou inscenaci, která je určená hlavně dětem. Pobaví se u ní ale i dospělí. Operní představení studentů Ostravské univerzity mělo premiéru 15. února a nese název "Zazpívám ti pohádku".

Komorní scéna Aréna slaví 30. sezónu, v rámci oslav otevírá novou víceúčelovou scénu

20. února 2024 17:15 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Ostravská Komorní scéna Aréna přináší v letošním roce divákům kromě nových inscenací také novou scénu. Její otevření je spojené s oslavami výročí. Komorní scéna totiž vznikla v roce 1994 a letos tak slaví svou jubilejní třicátou sezónu.

Plesovou sezónu zahájil ve Slezské Ostravě hasičský ples SDH Muglinov

Plesovou sezónu letos ve Slezské Ostravě zahájili dobrovolní hasiči z Muglinova. K tanci jim zahrála skupina Nancy a připravená byla i bohatá tombola.

Na Slezskoostravském hradě jsou k vidění mistrovské kopie korunovačních klenotů

Originály korunovačních klenotů jsou k vidění jen jednou za pár let a vždy pouze na krátkou chvíli na Pražském hradě. Výstava České korunovační klenoty na dosah proto přináší návštěvníkům jedinečnou příležitost, prohlédnout si mistrovské kopie svatováclavské koruny, jablka a žezla v klidu a zblízka.

Do Hrušova se vrací práce i bydlení, na proměně lokality se podílejí developeři i městský obvod

V Hrušově roste nový výrobní závod, který vytvoří do roku 2027 přes 1000 pracovních míst. Bude součástí hrušovských logistických areálů, které vznikly na území nevyužívaných brownfieldů. Spolupráce developerů s městským obvodem vede k postupné proměně zanedbané lokality, do které by se měl vrátit život.

Projekt Mladý divák.cz láká mládež za kulturou, nabízí zlevněné vstupné i další výhody

13. února 2024 16:45 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Ostravský klub Mladého diváka existuje už druhým rokem a je o něj stále větší zájem. Svým členům nabízí výhodné vstupné do divadel i galerií a pořádá množství akcí. Mladí diváci se díky němu mohou sejít s oblíbenými umělci a dostanou se na místa, která jinak nejsou veřejnosti přístupná.

Nová výstava v Ostravském muzeu připomíná oběti Stalinského teroru

13. února 2024 16:15 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

V Ostravském muzeu je nově k vidění emotivní výstava s názvem „Sandarmoch – kde stromy mají tváře“, která představuje pozapomenutou historii dějiště jedné z represí sovětské Velké čistky. Jedná se o šesté zastavení putovní výstavy a o první výstavu takového druhu v prostorách Ostravského muzea.

Slezskoostravský hrad ožil masopustním veselím, nechyběl průvod ani zabijačka

Rej masek, souzení kozla, lidové písně a pravá hradní zabijačka. Nejen to mohli v neděli zažít návštěvníci tradičního masopustu na Slezskoostravském hradě. Čtyřicetidenní velikonoční půst zahájili ve Slezské Ostravě s velkou pompou.

Slezskoostravská galerie vystavuje díla Marcina Krawczuka, inspirovaná jsou hudbou i starými mistry

Polský výtvarník Marcin Krawczuk nově vystavuje ve Slezskoostravské galerii. Jeho obrazy jsou inspirované hudbou i historickými díly jeho předchůdců. Vernisáž výstavy proběhla 1. února.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více