Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Knižní festival v Ostravě měl opět bohatý program i vysokou návštěvnost

4. března 2024 16:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Na ostravském výstavišti Černá louka proběhl na začátku března už pátý ročník oblíbeného Knižního festivalu, který byl opět plný literárních novinek i stálic. V průběhu dvou dní se na něm vystřídalo přes deset tisíc návštěvníků.

Nošovice pořídily nový monitorovací systém, hlídá obec a informuje občany

1. března 2024 16:40 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Obec Nošovice zakoupila nový systém pro vzdálený monitoring. Ten obsahuje přes dvacet zařízení a senzorů, které hlídají kvalitu ovzduší, hlučnost, nebo hladinu potoka, který ohrožoval majetek místních. Na třech mostech byly instalovány hladinoměry.

Oceňovaný francouzský malíř Serafedino vystavuje v ostravské galerii

Světový malíř Ebip Serafedino vystavoval svá díla v galeriích v Paříži, Berlíně, Lisabonu a mnoha dalších, včetně pražského Mánesu. Novou výstavu s názvem „Poslední pozdrav z Paříže“ tentokrát přivítala ostravská galerie Orchard.

Slezskou Ostravu ovládly hasičské plesy, uspořádaly je sbory z Kunčiček a Heřmanic

Předposlední únorový pátek se ve Slezské Ostravě nesl v duchu plesů, a to plesů hasičských. Večery plné jídla, pití, tance a zábavy tradičně uspořádaly sbory dobrovolných hasičů z Heřmanic a Kunčiček a zakončily tak svou plesovou sezónu.

Radnicí Slezské Ostravy zněly české kvartety, účast na koncertu byla opět vysoká

U příležitosti roku české hudby vystoupilo v obřadní síni slezskoostravské radnice světově proslulé Janáčkovo kvarteto. Účast na koncertu byla vysoká a užili si jej jak návštěvníci, tak umělci.

Baník se možná vrátí na Bazaly, město nyní ověřuje možnosti rozšíření stadionu

28. února 2024 14:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Slezskoostravský expres

Stadion na Bazalech je v Ostravě legendou a je také domovem ostravského prvoligového fotbalového klubu – Baníku. Fotbaloví fanoušci dnes ale musí za zápasy do Vítkovic, kapacity Bazalů totiž na první ligu nestačí. To se možná v budoucnu změní a Baník se k radosti fanoušků na Slezskou vrátí.

Frýdlant nad Ostravicí pořádá komentované prohlídky kaple, v plánu je pokračování rekonstrukcí

Frýdlantská kaple Blahoslavené Panny Marie je významnou místní historickou památkou. Na podzim byla po rekonstrukci znovu zpřístupněna návštěvníkům. Letos se budou její dveře otevírat jednou za měsíc od února do června.

Těrlicko odkoupilo areál firmy v centru obce, sloužit bude občanům

21. února 2024 21:15 | Těrlicko | Michal Slonina | Těrlický miniexpres

Těrlicko si na posledním zastupitelstvu odhlasovalo odkup areálu bývalého Tevosu. Návrh byl jednomyslně schválen 14. února. Areál se tak po letech opět vrátí do rukou obce, které už v minulosti patřil, a která pro něj má několik možných využití.

Zamilované páry si užily valentýnskou prohlídku v ostravské zoo, nevadil jim ani déšť

Speciální valentýnskou akci v Zoo Ostrava nepřekazilo ani nepříznivé počasí. Zamilované páry využily zlevněný vstup do zoo a mohly se zúčastnit zajímavé tematické prohlídky, zaměřené na partnerské soužití zvířat.

Slezská má nové stojany na Slezskoostravské noviny, v budoucnu možná nahradí roznos do schránek

Obyvatelé Slezské Ostravy mají novou možnost, jak se dostat ke Slezskoostravským novinám. Městský obvod pořídil na podnět občanů nové novinové stojany. Ty možná v budoucnu úplně nahradí neefektivní roznos periodika do schránek.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více