Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Slezská Ostrava je díky novým opatřením lépe připravená na povodně

Slezská Ostrava patří mezi ostravské městské části nejvíce ohrožené povodněmi. Nová protipovodňová opatření se proto týkala také slezskoostravského obvodu. Dřívější ochranná opatření doplnila nově moderní siréna a aktualizované povodňové plány.

Ostravské divadlo loutek je připravené i na batolata, má pro ně dvě speciální představení

6. února 2024 15:30 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Už pět let nabízí ostravské Divadlo loutek rodičům mimo jiné hravá představení pro děti v batolecím věku. Jedná se o opravdu unikátní interaktivní projekt, budující u dětí pozitivní vztah k divadlu. Částečně i díky němu zájem o divadlo stále roste.

Dvě nové městské hry spojují sedm obvodů Velké Ostravy, připomínají její stoleté výročí

6. února 2024 15:15 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Právě před 100 lety vznikla spojením sedmi obcí Velká Ostrava. Krajské město připravilo k tomuto významnému výročí velké oslavy, které potrvají půl roku. Součástí programu jsou i dvě nové městské hry.

Slezskoostravský hrad ožil masopustním veselím, nechyběl průvod ani zabijačka

Rej masek, souzení kozla, lidové písně a pravá hradní zabijačka. Nejen to mohli v neděli zažít návštěvníci tradičního masopustu na Slezskoostravském hradě. Čtyřicetidenní velikonoční půst zahájili ve Slezské Ostravě s velkou pompou.

Pololetní vysvědčení si studenti havířovské stavebky převzali na ledě

1. února 2024 14:02 | Havířov | Michal Slonina | Havířovský expres

Žáci mají za sebou polovinu školního roku a ve středu si převzali vysvědčení. Studenti Střední průmyslové školy stavební opět netradičním a zábavným způsobem.

Fotograf Martin Straka potěšil besedou seniory z domova Kamenec ve Slezské Ostravě

31. ledna 2024 12:45 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Oceňovaný fotograf, komentátor a reportér Martin Straka v pátek potěšil svou návštěvou domov Kamenec ve Slezské Ostravě. Seniorům přichystal besedu o své práci i životě fotografa a rovnou slíbil, že není poslední.

Slezská Ostrava uspořádala koncert na počest ostravským skladatelům

31. ledna 2024 12:30 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina

Radnicí Slezské Ostravy znovu zazněl klavír a zpěv. Stejně jako loni připravil městský obvod pro milovníky hudby cyklus komorních koncertů. První letošní koncert nesl název Pocta ostravským skladatelům a podíleli se na něm také ostravští umělci.

Heřmanický odval obtěžuje okolí, pokračování sanace je zatím v nedohlednu

31. ledna 2024 12:15 | Ostrava-město | Michal Slonina

Obyvatelé Heřmanic nedočkavě vyhlíží dokončení sanace na Heřmanickém odvalu. DIAMO ale sanaci v loňském roce pozastavilo a její pokračování je zatím v nedohlednu. Slezskoostravská radnice se snaží vývoj situace urychlit.

Slezská Ostrava uspořádala koncert na počest ostravským skladatelům

26. ledna 2024 11:15 | Ostrava-město | Michal Slonina

Radnicí Slezské Ostravy znovu zazněl klavír a zpěv. Stejně jako loni připravil městský obvod pro milovníky hudby cyklus komorních koncertů. První letošní koncert nesl název Pocta ostravským skladatelům a podíleli se na něm také ostravští umělci.

V Nošovicích se tančilo na tradičním obecním plese, nechybělo vystoupení ani tombola

25. ledna 2024 14:30 | Nošovice | Michal Slonina

Šaty, smokingy, hudba a tanec. Plesová sezóna se pomalu rozebíhá, a tak ani v Nošovicích nemohl chybět tradiční jarní obecní ples.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více