Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Na karvinské ZŠ Cihelní pekly děti medové perníčky společně s házenkáři

5. prosince 2023 17:56 | Karviná | Monika Danková

Jídelna Základní školy Cihelní se opět rozvoněla po medových perníčcích. Společně je tady vykrajovali, pekli a zdobili žáci školy se svými rodiči, ale také karvinští házenkáři, podívejte se na reportáž.

Mikulášská nadílka udělala radost hospitalizovaným dětem v Nemocnici v Karviné-Ráji

5. prosince 2023 16:30 | Karviná | Monika Danková

O Mikulášskou nadílku letos nepřišly děti, které kvůli nemoci musely zůstat hospitalizované v nemocnici. Balíčky plných dobrot jim přinesli zástupci Moravskoslezského kraje i vedení nemocnice.

Karviná rozsvítila svůj vánoční strom. Letos za zvuku cinkajících rolniček

4. prosince 2023 14:40 | Karviná | Monika Danková

Na Masarykově náměstí se v neděli v podvečer slavnostně rozsvítil vánoční strom. Na náměstí nechyběly tisíce lidí, převážně rodiče s malými dětmi, kteří si přišli užít vánoční atmosféru.

Pobočka knihovny v Karviné-Fryštátě prochází modernizací, vylepšení se dočkají i další pobočky

2. prosince 2023 16:16 | Karviná | Monika Danková

Budova regionální knihovny v Karviné-Fryštátě momentálně prochází velkou modernizací.Čtenáři a návštěvníci se mohou mimo těšit na nové vybavení a změnu provozní dispozice stávajícího Střediska hudby a umění. Prostor bude rozdělen do zón – odpočinková, poslechová a tvořivá.

V Karviné se konal nohejbalový turnaj žáků, nejlépe se vedlo hráčům z Frýdku-Místku

2. prosince 2023 14:45 | Karviná | Monika Danková

V tělocvičně karvinské Základní školy Družby se konal nohejbalový turnaj žáků základních škol z Karviné, Havířova a Frýdku-Místku. Cílem turnaje bylo přilákat ještě více dětí k tomu to sportu.

Na Velké ceně Karviné se gratulovalo Inně Indrákové, která obhájila titul mistryně světa

2. prosince 2023 8:08 | Karviná | Monika Danková

Judisté TJ Baník Karviná zorganizovali 7. ročník mezinárodních závodů pro děti a mládež nazvaný Velká cena Karviné. Konal se tradičně v hale Kovony.

TJ SŠTaS Karviná zorganizovala MČR Streetlift A Weighted 2023

30. listopadu 2023 11:41 | Karviná | Monika Danková

V tělocvičně Střední školy techniky a služeb se konal 3. ročník Mistrovství České republiky ve streetlift a weighted workoutu. Jde o disciplíny, kdy mají účastníci na těle přidané závaží různé váhy. Soutěžili muži i ženy.

Nenechte si ujít Cestu k vánoční harmonii v Karviné, koná se v sobotu 2. prosince

28. listopadu 2023 17:14 | Karviná | Monika Danková

Městský dům kultury připravil pro návštěvníky Cestu k vánoční harmonii. Pokud se potřebujete správně naladit na adventní svátky, v sobotu si tuto akci určitě nenechte ujít.

Sníh z komunikací se v Karviné odstraňuje podle plánu zimní údržby

28. listopadu 2023 14:57 | Karviná | Monika Danková

Zima o sobě dala před pár dny vědět a pro pracovníky technických služeb v Karviné to znamenalo jediné - nasadit do terénu opět všechny stroje, sypače a multikáry a postarat se o sjízdnost komunikací. Řidiči by také měli mít přezuto na zimní pneumatiky. Ne všude v MSK jsou ale silnice udržované.

V Karviné se konalo MČR Streetlift a Weighted, soutěžit přijelo 50 závodníků

27. listopadu 2023 15:41 | Celý MS kraj | Monika Danková

V tělocvičně karvinské Střední školy techniky a služeb se konal 3. ročník Mistrovství České republiky ve streetlift a weighted workoutu. Jde o disciplíny, kdy mají účastníci na těle přidané závaží různé váhy. Soutěžili muži i ženy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více